De ce să investești într-un ceas de lux?

De ce să investești într-un ceas de lux?

0 Shares
0
0
0

Investiția într-un ceas de lux nu este pentru oricine, ci doar pentru cei care doresc să fie altfel printr-un simplu accesoriu pe care îl poartă într-un mod inedit. Motivele pentru care poți investi într-un ceas de lux și modul în care poți face acest lucru cât mai bine posibil se regăsesc mai jos.

Care sunt principalele motive pentru a investi într-un ceas de lux?

Deși este înainte de toate un accesoriu utilizat pentru a arăta ora, ceasul de mână este văzut din ce în ce mai mult drept un accesoriu la modă, prin care poți avea o ținută deosebit de elegantă.

Caracteristicile pe care le au diversele modele de ceasuri pe care pe găsești comercializate la scară largă sunt diferite, însă ceea ce diferențiază ceasurile de lux de cele comune nu este numai aspectul pe care îl au acestea, ci și particularitățile tehnice ale acestora.

Colecționarii de ceasuri caută, de regulă, modele unice de ceasuri, realizate în serie limitată, însă la standarde ridicate. De la a investi într-un ceas de lux până la a colecționa ceasuri de diverse feluri, chiar și cele mai calitative și luxoase, nu este decât un pas.

Chiar și cu un ceas Tissot Chemin Des Tourelles T099.429.16.058.00 T-Classic Automatic poți simți diferența între un ceas de linie, realizat la scară largă de producție, și un model de ceas deosebit, realizat la cele mai înalte standarde de calitate.

Investiția în ceasuri, un obicei din ce în ce mai frecvent

Investițiile în ceasuri sunt la fel de riscante ca orice alt fel de investiție în alte obiecte sau imobiliare. Nu vei ști niciodată dacă modelul de ceas pe care îl achiziționezi nou va avea la un moment dat o valoare mai mare sau dacă valoarea acestuia va scădea, așadar în multe cazuri este recomandat să alegi varianta unui ceas comercializat la mâna a doua.

O astfel de variantă nu numai că are un preț mai mic, dar poți obține și o estimare a prețului pe care îl are dacă este vorba deja despre un model mai greu de găsit.

Cei care fac astfel de investiții ar trebui să le păstreze acasă, de preferat într-un seif, în care să fie protejate de posibilele atacuri. Modelele cele mai valoroase de ceasuri de lux sunt cele care trebuie păstrate în bănci, în seifuri sau casete de valoare, ba mai mult decât atât, pe cât posibil să fie și asigurate în caz de furt.

În cazul în care ai luat decizia de a investi în ceasuri de lux, trebuie să știi că poți avea parte de câștiguri la care nici nu te-ai putea gândi. Poți vinde ceasul pe cont propriu, găsind publicul care să fie interesat de acest lucru, sau poți angaja un profesionist care să te ajute să îți vinzi ceasul de lux pentru o investiție majoră.

De asemenea, poți participa și la licitațiile create special în acest sens, mai ales dacă este vorba despre un ceas care are un istoric deosebit – poate fi vorba despre un ceas care a aparținut unei vedete, de exemplu.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste