Pasii pe care trebuie sa-i urmati atunci cand decideti ca e cazul pentru o rinoplastie

Pasii pe care trebuie sa-i urmati atunci cand decideti ca e cazul pentru o rinoplastie

0 Shares
0
0
0

Nu putine femei doresc sa arate altfel si chiar daca nu prezinta probleme foarte mari, o singura idee ca ceva nu e in regula la fata ei se transforma in adevarat cosmar.

Chirurgia estetica se pare ca a luat un mare avant in ultimii ani si tot mai multe femei indraznesc sa faca ceva pentru ele apeland la diverse centre de infrumusetare sau clinici de chirurgie plastica. Rinoplastia ocupa in acest sens un loc de top.

In cazul persoanelor cu probleme de sanatate este lesne de inteles necesitatea unor astfel de interventii.

Indiferent ca este vorba de o interventie in scop reconstructiv, estetic sau medical, exista o serie de indicatii care trebuie urmate cu atentie.

In primul rand aceasta decizie trebuie dezbatuta cu medicaul care urmeaza sa se ocupe de cazul dumneavoastra pentru ca doar un chirurg plastician poate sa raspunda intrebarilor legate de divese aspecte atat ale operatiei cat si detalii postoperatorii.

Indicatiile chirurgului sunt date atat de cunostintele lui in domeniu dar si bazate pe nevoile si dorintele pacientului.

In urmatoarea etapa se vor efectua analize de sange pentru a stabili starea de sanatate a pacientului.

De asemenea sunt necesare niste analize imagistice care vor stabili natura problemei sau daca este necesar un CT sau un RMN. In general, radiografia masivului facial va stabili in mod clar toate detaliile referitoare la piramida nazala.

Consultatia preoperatorie consta in studierea elementelor faciale pentru a putea face o evaluare corecta pentru a formei pe care o va da nasulu si pentru a stabili armonia intre nas si toate elementele fetei.

Cu cat disformismul piramidei nazale este mai mare cu atat modificarile vor fi mai pronuntate si mai accentuate.

Daca este vorba de indepartarea unei cocoase sau o usoara subtiere a nasului aceasta modificarea va fi subtila.

Pacientul trebuie sa stie in orice moment care sunt asteptarile lui si de aceea medicul chirurg ii va da explicatiile necesare dupa investigatiile facute.

Operatia in sine nu este foarte grea dar necesita anestezie generala iar in unele cazuri se poate desfasura sub anestezie locala si sedare intravenoasa.

Remodelarea nasului nu poate fi efectuata decat sub anestezie si in majoritatea cazurilor este recomandata anestezia totala si astfel pacientul nu va resimti niciun fel de discomfort pe durata interventiei.

Operatia dureaza in medie pana la 2 ore dar in functie de modificarile care pot interveni timpul alocat se poate prelungi.

Inciziile pot fi in interiorul nasului, caz in care se practica tehinca inchisa prin modelarea oaselor nazale si a cartilajelor sau rinoplastie dechisa prin care se observa direct structurile osteo-cartilaginoase nazale. Si aceasta tehnica presupune o mica interventie interna, o incizie la nivelul puntii de piele care separa cele doua nari.

Rinoplastia inchisa se realizeaza intern prin mici incizii la nivelul fiecarei nari. Aceste incizii fac posibila introducerea instrumentelor de remodeloare nazala. Tehnica este avantajoasa datorita faptului ca cicatricile nu vr fi vizibile in exterior. Are insa limitarile ei, pentru ca de exemplu nu se va putea actiona intern la modificarea varfului nasului.

Rinoplastia deschisa este o prcedura putin mai complexa si este utilizata in general in cazul deformarilor mari ale nasului si recuperarea in acest caz poate dura mai mult timp.

Este o procedura sigura si recomandata datorita eficientei in cadrul multor pacienti.

Deviatia de sept de exemplu se corecteaza fie prin indepartarea portiunii de nas deformate, fie prin modelarea acesteia.

In general remodelarea nasului presupune reducerea unor anume structuri ale acestuia sau augmentarea acestor structuri prin adaugarea de grefoane cartilaginoase sau oasoase.

Dupa operatie, oasele si cartilaje sunt sustinute de o atela aplicata pe fata externa a piramidei nazale.

Se impune pacientului o pozitie in decubit dorsal, pacientul intins pe spate cu capul usor ridicat.

Este indicat ca pacientul sa aiba comprese reci pe frunte pentru a se evita aparitia echimozelor si edemul.

Atela de sustinere se indeparteaza dupa 14 zile de la operatie iar rezultatul se poate aprecia abia la 3 saptamani de la operatie.

Dupa 6 luni de la interventie se poate remarca imbunatatirea formei si conturului nasului si diparitia edemului.

Timp de trei luni dupa operatie ar fi de dorit si chiar recomandat sa se evite expunerea la soare, purtarea ochelarilor de soare, sau eforturi fizice intense.

Daca ai decis sa faci o schimbare prin rinoplastie Bucuresti iti ofera solutia prin grija si atentie pentru fiecare!

0 Shares
You May Also Like