Nici o nunta fara flori de pus in piept

0 Shares
0
0
0

Unul dintre lucrurile care ne plac la organizarea unei nunti este tocmai respectarea obiceiurilor stramosesti, prin care mirele si mireasa sunt imbracati in haine festive, iar mesele si lumanarile sunt impodobite cu aranjamente florale care de care mai cochete.

Acelasi lucru se poate spune si despre invitati, care nu sunt deloc omisi din detaliile privind organizarea unei nunti. Astfel, desi fiecare vine cu o tinuta proprie, aleasa dupa propriul gust, cu totii vor trebui sa se incadreze in peisaj, cum se spune.

Adica, in culorile si in tonul petrecerii, stabilite de organizatori. Exceptand poate cazurile in care exista un cod vestimentar dupa care se vor gati de nunta, invitatii vor primi la randul lor atentia cuvenita din partea organizatorilor.

Pe mese vor fi cartonase personalizate, cu numele fiecaruia dintre invitati, in vreme ce inca de la intrare, odata cu clasicele pahar de sampanie si piscoturi, fiecare nou-venit va avea agatata in piept cate o cocarda in nuantele evenimentului.

Ce este insa o cocarda de nunta?

Cei mai multi au auzit probabil despre cocarde de la manifestarile de ziua nationala, unde fiecare roman are cate asa ceva in piept. Practic, o cocarda nu este nimic altceva decat o floare sau o funda tricolora. In cazul nuntilor, cocarda simpla ia forma unei flori, cei mai multi optand pentru boboci de trandafir sau chiar garoafe.

In orice caz, invitatii vor primi flori pentru cocarde mai mici ca dimensiuni decat florile mirilor, care trebuie sa iasa in evidenta, nu-i asa? In ceea ce priveste culoarea, aceasta pastreaza de obicei culoarea rochiei de mireasa ori a voalului.

Nu este insa obligatoriu acest lucru. Practic, cel mai bun etalon pentru culoarea la flori de cocarde este floarea miresei. Nuanta aleasa de aceasta se va regasi si pe florile din piept ale invitatilor.

Daca este sa ne referim la forma aleasa, putini isi vor da seama ca au de-a face cu o floare artificiala. Se poate opta si pentru flori naturale, insa, avand in vedere fragilitatea acestora, dar mai ales posibilitatea ca acestea sa se rupa foarte usor in urma prinderii cu bold ori cu clame, majoritatea opteaza pentru flori de cocarde artificiale.

Acestea au avantajul ca isi pastreaza forma cel putin pana la sfarsitul evenimentului. In plus, pot fi confectionate foarte usor in aceeasi nuanta si la forma apropiata de cea a florilor naturale. Nu mai punem la socoteala pretul, care este unul modic in astfel de cazuri.

Practic, un set de cocarde care sa iti ajunga pentru toti invitatii te va costa doar cateva zeci de lei. Ceea ce este incomparabil mai putin decat bobocii de flori naturale, nu-i asa?

0 Shares
You May Also Like