Oare ce inseamna de fapt sarbatorile?

0 Shares
0
0
0

Iata-ne aici din nou, pusi fata in fata cu “luna cadourilor”, cu perioada sarbatorilor de iarna si cu trecerea nemiloasa a unui an, fara sa mai avem aceeasi bucurie in priviri si acelasi entuziasm ca alta data.

Poate e de vina trecerea mult prea rapida a timpului care aduce cu sine o maturizare fortata sau poate prea multa tehnologie ne-a facut sa uitam adevarata semnificatie a sarbatorilor, insa, indiferent de motiv, parca magia acestei perioade se sterge treptat, ripisita fiind din ce in ce mai mult, de la an la an.

Acum, cand totul este mult mai usor, cand mediul online ne permite sa cumparam deja un brad impodobit de Craciun si cand ne pune la dispozitie o intreaga lista cu idei si variante pentru cadouri si totul ar trebu sa fie mai relaxant si mai usor, exact acum, agitatia si intreaga atmosfera tensionata, incarcata de nervi, ma fac sa cred ca sarbatorile inseamna de fapt,cu totul altceva decat ceea ce au devenit.

Craciunul inseamna mult mai mult decat o goana dupa cadouri, decat cosurile pline, decat nervii oamenilor care imbrancindu-se prin magazine, sterg vazand cu ochii intreaga semnificatie a acestei perioade.

Perioada de Craciun ar trebui sa aduca zambete si liniste in suflete, momente petrecute cu familia, fara sa ne afisam in poze cu mese perfect aranjate, care oricum nu  ne ajuta cu nimic in a ne simti mai bine.

Intreaga perioada de sarbatori ar trebui sa fie despre clipe magice in familie, despre timp petrecut impreuna, despre rasete si amintiri nostalgice din copilarie, despre lumina bradului care ne aduna in jurul sau, despre momentele in care ii ascultam pe cei dragi in timp ce ne imbatam cu miros de cozonac proaspat copt.

Este important sa nu uitam ca sarbatorile de iarna reprezinta o granita intre un an vechi si unul nou, un inceput nou, un start pe care, este bine sa il incepem fericiti, lasand grijile si stresul cotidian la o parte.

Aceste zile de sfarsit de Decembrie, este minunat sa fie petrecute impreuna, in case pline, decorate cu haine de sarbatoare, din care sa rasune colinde, gasuri de copii si multe multe rasete.

Sa ne amintim mereu ca aceasta perioada de sarbatoare, inseama viata, bucurie, prilej de creare a unor amintiri pretioase, zile linistite, momente fericite si cadouri simple, oferite din suflet, cu insemnatate mult mai mare si mai valoaroasa decat orice lux cu eticheta scumpa.

Nimic nu poate sa se compare cu timpul acesta pretios pe care ni-l ofera aceste sarbatori, asadar haideti sa nu uitam ca am fost  si noi copii odata, copii care isi petreceau zilele in zapezi, venind acasa imbujorati si uzi, in timp ce mamele ne asteptau cu cozonacii calzi, cu hainele uscate parca pline de dor si de iubire.

E bine sa ne asezam macar 5 minute, la finalul anului, sa trecem zambind in revista ultimul an, lasand in spate cu bucurie si cu tristete fiecare moment greu, frumos, palpitant, provocator, usor, fara speranta sau extrem de ofertant, pentru a face loc clipelor noi ce vor veni, asta fara a uita cine suntem, cine am fost si cine ne dorim sa fim si de acum incolo.

Astfel se va pastra mereu magia fiecarui moment din viata noastra, asa cum este de exemplu perioada aceasta, plina, insa frumoasa, a sarbatorilor de iarna.

Craciun Fericit!

 

0 Shares

Comments are closed.

You May Also Like