Gospodaria ta este pregatita pentru iarna?

0 Shares
0
0
0

A trecut vara si odata cu ea s-au incheiat si numeroasele treburi gospodaresti. Asa cum stim, vara este perioada in care gospodaria ta are nevoie mai mult ca in alte perioade de intretinere si ingrijire. Majoritatea activitatilor prin gospodarie pot fi extrem de placute, iar unii reusesc sa le transforme in adevarate pasiuni.

Insa toamna vine si ea cu o sumedenie de activitati fara de care curtea ar fi suprinsa in mod neplacut de catre anotimpul rece. De pilda, este recomandat sa te asiguri ca vei pompa apa din fosele septice sau din gurile de canalizare pentru a ramane curate si goale fie cu o pompa cu tocator, fie cu una submersibila. Mai bine rezolvi toate problemele acum decat sa ai parte de surprize neplacute peste iarna.

Insa ce alte activitati sunt necesare pentru a lasa gradina in cele mai bune conditii inainte de venirea iernii? Avand in vedere faptul ca gerul iernii ingheata tot ce prinde in cale, iar zapada se aseaza peste tot, pe de-o parte va trebui sa te asiguri ca nu lasi afara nimic din ceea ce ar putea fi afectat de ger, iar pe de alta parte asigura-te ca nu lasi obiecte utile ce ar putea fi acoperite de stratul de zapada.

Gaseste un loc pentru depozitarea acestora, deoarece s-ar putea sa ai nevoie de ele la iarna si vei fi nevoit sa le cauti prin zapada, iar apoi sa le cureti.

Este foarte important ca gazonul sa fie tuns inca o data inainte de prima ninsoare. Odata cu asezarea primului strat de zapada nu te vei mai putea ocupa de tunderea gazonului. In cazul in care vrei sa cureti zapada asezata pe iarba iti va fi mult mai usor atunci cand aceasta va fi cosita.

De asemenea, acorda atentie sporita copacilor in ceea ce priveste curatarea si ingrijirea lor. Multi dintre specialisti recomanda tunderea copacilor toamna, activitate care va spori productia din anul urmator.

De asemenea, florile de afara trebuie protejate si mutate intr-o locatie mult mai calduroasa. Asta daca va doriti ca ele sa reziste de la un an la altul, asa cum sunt muscatele, de pilda. Ca tot am vorbit de ger, exista o anumita parte de care locuitorii la casa nu pot sa scape.

In cazul celor care folosesc apa calda, a celor care folosesc centrala pe lemne sau cei care au soba in casa exista, o activitate esentiala. Inainte de venirea iernii vor trebui sa se asigure ca au suficiente lemne pentru iarna.

Pentru pregatirea corespunzatoare a gospodariei pentru iarna alege produse de calitate de la Micul Meserias!

0 Shares
You May Also Like