Ce contine un trusou botez baiat?

Ce contine un trusou botez baiat?

0 Shares
0
0
0

Nasa este cea care trebuie sa cumpere anumite lucruri pentru botez, iar trusoul de botez este unul dintre acestea. Nasele isi pot indrepta atentia spre Botez de Poveste de unde pot alege un trusou botez baiat, in functie de preferinte.

In atelierele Botez de Poveste sunt create zilnic multe trusouri botez pentru fetite si baieti, care contin elemente create din materiale de cea mai buna calitate. In atelierele Botez de Poveste pot fi de-asemenea create trusouri de botez personalizate, iar nasele isi pot indrepta atentia si spre un asemenea trusou.

Iata in cele ce urmeaza ce contine un trusou de botez:

Prosopul pentru bebelus.

Dupa cum probabil este lesne de inteles, in calitate de nasa a bebelusului va fi nevoie sa folosesti acest prosop pentru a sterge proaspatul tau fin care tocmai ce a devenit crestin la scoaterea din cristelnita, atunci cand va fi ud de apa sfanta a botezului.

Prosopul pentru preot.

Tu sau nasul va trebui sa ii oferiti preotului un prosop pentru ca acesta sa isi stearga mainile de apa, atat la spalarea rituala de dinaintea botezului, cat si imediat dupa ce il va scoate pe cel mic din cristelnita.

Sticluta pentru mir.

Aceasta este un alt element care face parte din trusoul de botez, iar fie ca optezi pentru un trusou cu o sticluta pentru mir simpla sau ca iti dorestesti ca sticluta pentru mir sa fie frumos decorata, va trebui sa o umpli cu ulei de masline acasa la bebelus, care in timpul slujbei va capata proprietati sacre si va deveni ulei sfant, (mirul), pe care preotul il va folosi pentru a unge copilul pe frunte, la ochi, la incheieturi si pe spate, conform ritualului religios, inaintea scufundarii in cristelnita.

Mirul este cel care simbolizeaza bogatia imparatiei lui Hristos, o imparatie in care bebelusul paseste prin actul de crestinare, (adica prin botez). Dupa ce se va termina slujba, va trebui pastrata cu mare grija sticluta cu mir pentru a fi folosita intr-un mod asemanator a doua zi, la imbaierea bebelusului.

Panza de mir sau crasma

Panza de mir sau crasma este o bucata de panza se foloseste pentru a fi infasat bebelusul imediat dupa scoaterea din cristelnita, dupa ce va fi sters de apa pe prosopul despre care am discutat mai sus. Conform traditiei, crasma este confectionata dintr-o panza alba, neprelucrata, iar in trusourile special create in atelierele Botez de Poveste vei gasi panza de mir din material moale, care cu siguranta nu irita pielea bebelusului.

Fasa

Fasa care se regaseste in trusoul de botez se foloseste impreuna cu panza de mir pentru infasarea bebelusului, imediat dupa ce este scos din cristelnita si sters cu prosopul.

Batista din setul de botez

Precizam faptul ca este bine sa o ai la indemana pe toata durata slujbei, pentru ca la nevoie sa ai cu ce sa stergi bebelusul pe fata. Aceasta piesa va ramane in familie, alaturi de toate celelalte lucruri care vor ramane amintiri de la botez.

Sapunul

Sapunul se regaseste de-asemenea in trusoul de botez si ii este oferit preotului pentru spalarea rituala a mainilor, care are loc inaintea scufundarii copilului in cristelnita.

Poti alege de la Botez de poveste trusouri pentru botez gata care pot fi constituite, asortate si decorate cu tot felul de teme dragalase, personalizate, care pot fi brodate cu numele copilului, devenind astfel obiecte de botez unicat, care vor ramane amintiri de nepretuit peste timp, nu doar pentru tine in calitate de nasa, ci si pentru intreaga familie a bebelusului.

0 Shares
You May Also Like