Lemnul si fierul forjat reprezinta o alegere inspirata?

Lemnul si fierul forjat reprezinta o alegere inspirata?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp artistii de pretutindeni utilizeaza combinatia de lemn – fier forjat pentru realizarea celor mai frumoase piese de mobilier. Acestea sunt realizate in stil baroc si sunt realizate delicat.

Chiar daca inainte fierul forjat era utilizat doar pentru realizarea ornamentelor, in zilele de astazi el este folosit si pentru realizarea mobilei.

Asadar, au aparut diferite piese de mobilier cu modele extrem de sofisticate cum ar fi rafturi, mese, scaune si asa mai departe. Inainte acest lucru parea aproape imposibil, insa artistii internationali au aratat exact contrariul, aducand in galeriile de arta cele mai frumoase rafturi, scaune, etc ce au uimit publicul.

Multi dintre acesti artisti au pretrecut ore intregi pentr a se documenta in legatura cu fierul forjat. Legat de lemnul masiv, deja se cunosc numeroase detalii, iar artistii sunt familiarizati cu acest material. Inca din perioada Antica sau Medievala au aparut obiecte de mobilier create din fier forjat in combinatie cu lemnul. Intr-un moment de ispirare i-au facut pe artisti sa creeze o astfel de capodopera.

Trebuie sa recunoastem ca in zilele de astazi fierul forjat este un material destul de rar intalnit in realitate, chiar daca vedem absolut peste tot afisarea unor lucrari silimare cu cele create din fier forjat autentic. Inainte de a trece mai departe cu prezentarea trebuie sa spun ca fierul forjat reprezinta tipul specific de fier, dar si materialul traditional al unui fierar. Fierul lucrat de un fierar se numeste fier forjat.

Acest termen se refera la procedeul de realizare a metalului prin lucrarea lui care este repetata sub actiunea unui ciocan. In trecut, munca fierarului era cunoscuta sub denumirea de Fernorerie. Acest nume a persistat destul de mult timp pentru o astfel de arta chiar daca materialul folosit putea sa fie oricare altul decat fier forjat.

Caracteristicile fierului forjat il pot face pe acesta sa fie considerat o declaratie de o reala bunastare. Persoanele ce isi pot comanda o astfel de executie trebuie sa stie ca statutul mobilei va trece la unicat.

Acest fier este atat de cautat si de pretios deoarece este prelucrat manual, si nu multi fierari mai folosesc  bateria cu ciocanul pentru a prelucra prin incalzire. Fierul este tinut in foc pana ajunge la maleabilitate, iar continutul sau scazut in carbon il fac sa fie mult mai ductil, maleabil, rezistent si extrem de usor de sudat comparativ cu nemetalele.

Trebuie sa stiti ca lemnul in combinatie cu fierul forjat sunt cea mai insporata alegere pentru decoratiunile si amenajarile interioare. Dupa cum spuneam, dupa o documentare pe larg despre lemnul masiv si fierul forjat, artistii au fost capabil de a uni aceste doua elemente ale naturii, creand opere de arte ale designului de interior dar si de produs.

Trebuie sa stiti ca piata este sufocata de replici care nu pot fi considerate produse de calitate. Modelele regasite foarte des pe piata sunt produse industrial sau din teava patrata si platbanda rasucita.

Aceste modele nu pot fi considerate sau apreciate atat de mult cum este originalul, insa, foarte multe dintre aceste copii sunt estimate mult peste valoarea lor reala.

0 Shares
You May Also Like