Nokia Lumia 735 – camera foto

0 Shares
0
0
0

Nokia se mandreste cu o traditie veche in conceptia camerelor foto pentru smartphone-uri, unele dintre cele mai bune la momentul aparitiei. Camerele de pe Lumia 735 vin sa demonstreze acest lucru. Esti in cautarea unor huse Nokia, de cea mai buna calitate? Cele mai bune preturi, numai pe MagazinGsm.ro.

Camera principala, are un senzor relativ mic, de doar 6.7 megapixeli, in timp ce camera frontala pentru selfie-uri are 5 megapixeli, cu lentile de tip wide-angle.

Camera principala are insa o apertura impresionanta pentru un telefon mobil si anume f/1.9, fapt ce ar trebui sa-i dea telefonului un avantaj in fata competitiei, atunci cand faceti poze in conditii de lumina scazuta.

[adsenseyu1]

Totusi, camera frontala este selling-point-ul cheie al acestui model, cel putin in ochii celor de la Microsoft, Lumia 735 fiind marketat ca smartphone-ul cu cea mai buna camera pentru selfie.

Aceasta, datorita noii aplicatii Lumia Selfie si a lentilelor wide-angle, ce o fac o camera perfecta pentru selfie-urile de grup, in care incap lejer mai multe persoane. Acest tip de selfie mai este numit si “groufie”, un termen pe care cei de la

Huawei incearca deja sa obtina un trademark (drepturi de autor). Succes cu asta, Huawei!
Oricum, daca esti fanul selfie-urilor (fie ca sunt de grup sau normale), atunci Nokia Lumia 735 este un telefon excelent pentru tine. Lentilele wide ajuta foarte mult la selfie-urile spontane, pozele iesind clare si nemiscate.

Cele efectuate pe lumina normala au ceva cam mult zgomot de imagine pentru gustul nostru, dar vei observa asta numai la rezolutia full – daca le vei posta pe Facebook sau oriunde altundeva, nu se va observa acest lucru.

Telefonul, este suprinzator de bun atunci cand faceti fotografii in conditii de iluminare slaba, ceea ce este perfect daca vreti sa-l luati la petreceri, in club, etc.

[adsenseyu1]

Aplicatia Nokia Selfie iti da o multitudine de posibilitati de a regla calitatea selfie-urilor obtinute, inclusiv o selectie decenta a filtrelor de imagine sau abilitatea de a-ti face zambetul sa apara perfect in poza. In acelasi timp, aceasta aplicatie este foarte usor de folosit, daca este s-o comparam cu solutiile cu care eram obisnuiti inainte, cel putin in ceea ce priveste device-urile de la Nokia.

Camera principala este buna si ea. Senzorul este limitat la 6.7 megapixeli ceea ce inseamna ca nu vei putea captura foarte mult detaliu, dar in general este o camera buna, capabila de fotografii decente in toate conditiile de iluminare. De fapt, camera de pe Lumia 735, exceleaza la fotografiile de aproape, de tip portret.

Subiectul fotografiat iese in evidenta si este excelent focusat, culorile sunt vii si clare si se poate obtine pana si acel efect de blur, prezent pe DSLR-uri atunci cand faceti poze in modul macro (obiectele din spate, nefocusate, sunt blurate). De asemena, asa cum am evidentiat si mai sus, telefonul exceleaza la pozele in conditii low-light, chiar si fara flash activat.

Post procesarea destul de agresiva a softului camerei, distruge putin din nivelul detaliilor, dar produce fotografii ce se pot folosi fara probleme, daca nu le examinezi la 100% crop.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste