Istoria brandului Ray Ban

Istoria brandului Ray Ban

0 Shares
0
0
0

Ochelarii de soare sunt o necesitate si o dorinta de protejare a ochilor impotriva razelor solare daunatoare. De asemenea sunt utilizati in momentul in care omul este la volan pentru ca sustin condusul in conditii optime de vizibilitate. Pe langa toate acestea, ochelarii sunt si un accesoriu fashion, fiind printre preferatii femeilor si barbatilor fascinati de moda si de imagine. Ochelarii de vedere sunt si ei incadrati in aceleasi puncte de interes. Astfel ca daca vorbim despre rame ochelari de vedere femei sau barbati, criteriile de alegere si importanta in viata lor sunt aceleasi: ajuta din punct de vedere functional la acuitatea vizuala, sunt obiecte cu rol estetic. Dintre marcile importante de ochelari de soare, Ray Ban se face remarcata cu siguranta. Istoria acestui brand incepe acum mult timp, fiind fascinant parcursul sau.

Inceputurile Ray Ban

Anul in care Ray Ban isi obtine interesul este 1929, cand colonelul de aviatie John A. Macready a lucrat cu Bausch& Lomb pentru a avea primii ochelari pentru piloti care sa ii ajute in reducerea intensitatii culorii albastre a cerului si a albului orbitor. De fapt ei se temeau ca pilotii ar putea avea de suferit in timpul zborului, ca ochelarii s-ar putea sa se abureasca si ca oamenii ar putea sa piarda controlul aeronavei. Au reusit sa inventeze acest model, numit ulterior Aviator, de la scopul si persoanele pentru care era destinat.

In 1936 s-a scos prototipul care arata interesant si care avea proprietati pozitive anti-stralucire. Ochelarii au avut lentilele verzi pentru a contracara efectul vizual daunator puternic al luminii in timpul zborului, iar ramele erau construite din plastic.

Care sunt cei mai populari ochelari ai firmei Ray Ban?

Cele doua modele importante care ii reprezinta sunt Aviator si Wayfarer. Cei tip Aviator sunt cei descrisi mai sus, cu inceputuri in timpul razboiului, cu forma tipica de lentila care coboara un pic pe obraz. Ochelarii tip Wayfarer sunt si ei cunoscuti in lumea intreaga pentru forma lor deosebita, fiind mai dreptunghiulari si foarte usor de asortat. Ei au fost lasati in anul 1956, nepierzand nici in anul 2019 din popularitate.

Cu ce se remarca brandul de ochelari Ray Ban?

Ei sunt cei care au creat modelul popular Ray Ban si tot ei sunt cei care si-au pastrat un aspect tipic de-a lungul anilor. Acest lucru le asigura larga raspandire a popularitatii de-a lungul globului. Ei sunt apreciati tocmai pentru forma lor devenita clasica si iubita de atat de multa lume. Atat femeile, cat si barbatii doresc sa aiba cel putin o astfel de pereche de ochelari, care arata bine pe aproape orice forma a fetei si se poate incadra in orice stil vestimentar. Ray Ban face ochelari de calitate, cu materiale bune si pastrand aerul vremurilor trecute. Multi actori au fost adeptii acestui brand, popularizand prin filme si mai mult firma.

Pentru a vedea colectiile prezente pe site-ul firmei Lensa, puteti sa deschideti pagina aici: https://lensa.ro. Puteti sa vedeti modele diverse, potrivite pentru orice tip de cerinta si nevoie.

0 Shares
You May Also Like