Exista mai multe tipuri de separatoare de hidrocarburi, unul dintre ele fiind separator de hidrocarburi cu filtru coalescent. In functie de modul de utilizare a separatorului si de zona in care este folosit, aceste aparate sunt clasificate in mai multe clase.
Separatoarele de clasa 1 sunt concepute pentru a obtine o concentratie de descarcare mai mica de 5 mg / litru de ulei in conformitate cu standardul in conditii de test. Aceste separatoare sunt necesare pentru descarcari in drenurile de apa de suprafata si in mediu. Separatoarele din clasa 1 contin dispozitive de tip coalescent, care reunesc picaturile de ulei si faciliteaza separarea. Le puteti gasi la pret avantajos in marketplace.
Separatoarele de clasa 2 sunt concepute pentru a obtine o concentratie de descarcare mai mica de 100 mg / litru de ulei conform standardului in conditii de test. Sunt potrivite pentru a face fata descarcarilor in cazul in care se aplica o cerinta de calitate mai mica si pentru deversarea in canalizarea de ape reziduale atunci cand furnizorul de canalizare aproba.
Limitele concentratiei de ulei de 5 mg / litru si 100 mg / litru se aplica numai in conditii de testare standard. Nu ar trebui sa va asteptati ca separatoarele sa functioneze intotdeauna in aceste limite. In plus, aceste niveluri de ulei ar putea fi prea mari in unele zone sensibile din mediu pentru a permite ca apele pluate sa ajunga in mediu fara tratament suplimentar.
Separatoarele de retentie completa trateaza fluxul complet care poate fi livrat de sistemul de drenaj. In mod normal, „fluxul complet” este echivalent cu debitul generat de o intensitate a precipitatiilor de 65 mm / ora
Separatoarele de retentie completa sunt utilizate acolo unde exista riscul de contaminare regulata cu ulei si un risc previzibil de deversari semnificative, de ex. zonele de intretinere a vehiculelor si comerciantii care practica vanzarea cu amanuntul.
Trebuie sa luati in considerare debitele potentiale ale separatorului in sistemul de drenare si
volumul de stocare a uleiului al separatorului trebuie sa fie suficient pentru a retine cantitatea necesara. De asemenea, separatorul trebuie sa fie pregatit si pentru situatii de urgenta.
In parcurile industriale mari, unele depozite pe termen scurt in amonte de separator ar putea fi un mijloc acceptabil de limitare a debitului real. Se recomanda de asemenea si alegerea unei dimensiuni corecte a separatorului. Orice apa de suprafata stocata nu poate fi pompata prin separator decat daca separatorul este proiectat special pentru a primi intrari pompate si se utilizeaza o pompa cu forfecare mica, neemulsificanta.
Tinand cont de toate caracteristicile de mai sus este foarte important ca pentru fiecare parc industrial sa fie alese cele mai bune separatoare de hidrocarburi care sa faca fata cu succes tuturor cerintelor. In momentul in care sunt utilizate separatoarele potrivite mediul va fi protejat de eventualele daune pe care depunerile de hidrocarburi le pot provoca. Cu ajutorul separatoarelor potrivite se va obtine un mediu sanatos atat pentru plante si animale cat si pentru oameni, acesta fiind motivul unor reglementari atat de riguroase.