Cum tinem 41% din caldura in casa cu ferestre performante?

Cum tinem 41% din caldura in casa cu ferestre performante?

0 Shares
0
0
0

Este foarte important modul in care alegem tamplaria pentru a inchide  cladirea pentru ca tamplaria va influenta economic si ambiental casa. Intr-o cladire pierderile termice sunt produse 9% prin dusumea, 25% prin pereti, 24% prin acoperis si 41% prin usi si ferestre.

Mai multe informatii in ceea ce priveste modul in care ne alegem tamplaria pentru usi si ferestre si sticla pentru ferestre ne ofera DesignPlastPVC.

Daca dotati cladirea cu o tamplarie buna veti corecta si diminua pierderile in functie de proprietatile si calitatea acesteia. Tamplaria din lemn care este echipata cu sticla ampla si clara este inutilizabila. In timp s-a adoptat tamplaria metalica si ulterior s-a trecut la aluminiu, PVC si lemn stratificat sau combinatii intre acestea.

[adsenseyu1]

Fiecare dintre aceste metode au si avantaje dar si dezavantaje. Tamplaria din aluminiu care are bariera termica are si o rezistenta foarte buna la agresiunile mediului si se intretine relativ usor avand o bogata paleta cromatica dar si un pret ceva mai mare.

Lemnul stratificat este mai elegant si are si o eficienta termica foarte buna dar rezistenta sa la factorii de mediu este mica fiind foarte vulnerabil la umezeala si raze ultraviolete. Lemnul stratificat este complicat de intretinut si are si un pret ceva mai mare. Tamplaria din PVC are o foarte buna fiabilitate, izoleaza bine din punct de vedere termic si fonic si etanseaza bine, iar pretul este accesibil. Singurul dezavataj al ramelor din PVC este paleta cromatica saraca.

Un rol important pentru calitatea tamplariei il are geamul cu care se echipeaza. Geamurile termopan sunt ca un sandwich alcatuit din doua foi de sticla lipite cu ajutorul unei baghete confectionate din aluminiu si cu ajutorul unei membrane din cauciuc numita sigilant care creaza ansamblul ermetic cu aer uscat sau gaze inerte.

Calitatea termica a unui geam de termopan este cu mult superioara unei foi din sticla clasica de la vechile ferstre. Grosimea sticlei are rolul de a influenta in mod considerabil trasaturile termice pe care le are un geam si este esentiala in ceea ce priveste rezistenta la impact a ferestrelor termoizolante.

[adsenseyu1]

Calitatea tamplariei corecteaza pierderile si le diminueaza mai mult sau mai putin. Tamplaria din aluminiu este o bariera termica si are si o foarte buna rezistenta la agresiunile din mediu. In ceea ce priveste intretinerea sa, tamplaria din aluminiu este foarte usor de curatat.

Pentru apartamente si blocuri tamplaria confectionata din PVC extrudat are o foarte buna fiabilitate si o buna izolatie fonica si termica, aceste aspecte depinzand in mare parte si de numarul de camere pe care le are respectivul profil constructiv. De asemenea tamplaria PVC se remarca si prin preturile foarte accesibile.

Printre alte avantaje ale tamplariei PVC putem enumera faptul ca ferestrele din PVC se inchid ermetic si nu este posibila infiltratia intamplatoare a aerului, cu atat mai putin a apei de ploaie. Aerul proaspat va patrunde in casa doar atunci cand deschideti ferastra. De asemenea la geamurile moderne un avantaj este si modul de deschidere. Aveti mai multe optiuni: ferestrele se pot deschide normal (lateral cu o deschidere larga), sau se pot deschide pe verticala.

0 Shares
You May Also Like