SRL debutant, firma ideala pentru tineri

SRL debutant, firma ideala pentru tineri

0 Shares
0
0
0

Statul le ofera tinerilor care au varsta mai mica de 35 de ani sansa de a infiinta o firma fiind scutiti de taxele catre Registrul Comertului. In plus dupa ce se infiinteaza firma proprietarul unei societati cu raspundere limitata debutant va beneficia se de alte reduceri de cheltuieli.

Nu va mai spunem toate actele necesare pentru a infiinta un SRL-D deoarece puteti cauta pe internet acte SRL si veti gasi nenumarate articole care le prezinta in detaliu. Ne vom concentra pe avantajele pe care le are un intreprinzator care are un SRL-D.

Pentru a fi considerata intreprinzator debutant o persoana are de indeplinit cateva conditii. In primul rand varsta trebuie sa fie de maximum 35 de ani. Persoana in cauza nu detine si nici nu a mai detinut calitatea se asociat, mebru al unor organe de conducere ale unei afaceri din Spatiul Economic Europea sau asociat al unei alte intreprinderi.

[adsenseyu1]

Persoana trebuie sa infiinteze pentru prima data o firma cu raspundere limitata.

Daca toate aceste conditii sunt indeplinite persoana care solicita infiintarea societatii cu raspundere limitata debutanta va fi scutita de a mai plati taxele legate de operatiuni de inmatriculare care se desfasoara la registrul comertului. Este foarte importanta economia. Nu veti avea de platit cei 64 de lei care sunt necesari pentru a rezerva denumirea, apoi nu veti avea de platit nici cei 400 de lei care reprezinta taxa de infiintare a firmei, aceasta fiind de altfel si cea mai importanta parte.

Daca o persoana eligibila doreste sa aiba si parteneri atunci cand infiinteaza un SRL-D acestia trebuie la randul lor sa indeplineasca si ei toate aceste conditii. Pasii pentru a putea infiinta un SRL-D sunt similari cu cei care se urmeaza pentru a infiinta o societate cu raspundere limitata fara regim special, mai putin plata de taxe.

Dupa ce infiintati firma proprietarul mai are si alte avantaje. Cel mai important avantaj este acela ca va fi scutit de la a plati contributiile pentru asigurari sociale care sunt datorate de catre angajatori, pentru salariul aferent timpului lucrat de maxim patru salariati care sunt angajati pe o perioada nedeterminata.

[adsenseyu1]

Dupa trei ani de la momentul infiintarii firma nu va mai fi intreprinzator debutant. De asemenea firma isi pierde statutul de SRL-D si atunci cand cifra anuala de afaceri la 50000 de euro sau mai mult.

SRL-D-urile au sansa de a fi finantate. Acesti bani nu pot fi acordati daca aveti o alta finaintare europeana. Programul functioneaza in felul urmator persoana care dorese finantare propune un plan de afacerim investitia necesara este suma trecuta in plan si va fi impartita intre doritor si stat. Persoana doritoare va trebui sa cofinanteze cu jumatate din suma, iar statul nu da mai mult de 10000 de euro). Daca afacerea nu poate sa fie initiata cu 20000 de euro reprezentand contributia firmei si contributia statului, indiferent de ce suma ar fi nevoie statul nu va da mai mult de 10000 de euro.

Pe langa acestea un SRL-D are si obligatia de a reinvesti jumatate din profit si anuntarea infiintarii spre DIMMAT. In momentul in care beneficiati de credite aveti nevoie de minim doi angajati.

0 Shares
You May Also Like