De multe ori se intampla sa dati ceva bani pe un smartphone si dupa cateva luni acesta sa se strice. Il trimiteti pentru reparatii pe garantie iar dispozitivul se intoarce la dumneavoastra cu diverse mentiuni, cum ca ar fi fost lovit, a cazut sau a fost udat si de aceea nu se poate repara pe garantie.
[adsenseyu1]
Pentru a va lamuri cat mai bine cum si in ce conditii se pierde garantia pentru dispozitivele mobile, service reparatii telefoane Bucuresti ne ofera cateva explicatii.
Nu intelegeti de ce garantia este refuzata?
Pentru aceasta intrebare raspunsul este foarte simplu. Toate telefoanele smart au mai multi senzori: senzor de umiditate, de soc, senzori pentru alte evenimente neplacute, si atunci cand dispozitivul mobil ajunge la service, telefonul este conectat cu un cablu la un calculator si toate mesajele furnizate de senzori vor fi citite. Astfel, cei de la garantie afla daca telefonul s-a udat sau a fost lovit.
Multi dintre proprietarii de telefoane mobile se gandesc ca situatia nu este chiar asta deoarece telefonul probabil a fost lovit cu trei saptamani in urma si s-a stricat mult mai tarziu comparativ cu momentul in care a avut loc accidentul. Pentru a nu gandi asa aveti nevoie de cateva cunostinte minime de electronica. Un soc poate sa produca asupra unui circuit efecte ulterioare sau efecte imediate.
Daca astazi ati lovit telefonul si adezivul care mentine un anumit fir lipit pe placa de baza inca nu s-a dezlipit dar a fost afectat de lovitura, acest fir sa va dezlipi in zilele ce urmeaza, singur, fara sa trebuiasca sa supuneti dispozitivul din nou la socuri.
[adsenseyu1]
In ceea ce priveste apa care patrunde in telefon situatia este foarte asemanatoare. Chiar daca ati sters dispozitivul repede este posibil ca o picatura de apa sa se fi inflitrat si sa fi atins circuite unde in timp va produce pagube.
Telefoanele au tendita sa cada de foarte multe ori pe parcursul unei zile. Poate sa cada de pe masa, din mana proprietarului sau poate fi agatat pur si simplu si dat jos. Multe telefoane au huse de protectie si de aceea in urma socurilor poate sa nu ramana nicio urma pe dispozitiv, prin urmare nimeni nu va recunoaste ca telefonul a fost lovit atunci cand se prezinta cu el la garantie.
Fie ca ne place sau nu tehnologia da si ea rateuri uneori. Acest lucru se intampla si atunci cand este o foarte mare cerere pentru unele produse sau cand piese banale se defecteaza dar joaca roluri decisive pentru hotararea de a duce produsul in service.
In Romania exista numeroase service-uri pentru reparatii, pentru toate brandurile care sunt prezente la noi in tara si care se ocupa si de asigurarea bunei functionari pe timpul perioadei in care garantia este valabila cat si dupa ce garantia a expirat.
In mod normal, daca un anumit produs este in garantie, service-ul preia solicitarile si le rezolva legal, clientul nefiind nevoit sa plateasca interventia. Daca produsul a pierdut garantia sau nu mai este in termenul de garantie, situatia se schimba si in functie de dispozitivul care necesita reparatii situatia se poate schimba dramatic.