Cum se previn si cum se trateaza atacurile de cord?

Cum se previn si cum se trateaza atacurile de cord?

0 Shares
0
0
0

Nu de putine ori am auzit ca au existat cazuri in care oamenii si-au pierdut viata datorita faptului ca au suferit un atac de cord. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta putin despre atacurile de cord, veti descoperi cum poate fi prevenit un al doilea atac de cord, veti afla de-asemenea cum sunt tratate atacurile de cord, dar si cum puteti creste sansele de supravietuire in timpul unui atac de cord. Haideti asadar sa vedem despre ce este vorba.

Cum pot preveni un al doilea atac de cord?

Pacientii cu antecedente de atac de cord prezinta un risc crescut de a avea un atac de cord viitor. Dupa ce ati suferit un atac de cord, este important sa lucrati impreuna cu medicul de la Cardio Clinic pentru a reduce riscul cu orice combinatie de terapii, cum ar fi reabilitarea cardiaca, modificari ale stilului de viata si / sau medicatie.

Cum sunt tratate atacurile de cord?

Tratamentul precoce pentru un atac de cord poate mari sansele de supravietuire si poate reduce la minimum pagubele permanente ale inimii. Tratamentul imediat poate include medicamente, o procedura minim invaziva numita angioplastie sau chirurgie (grefarea bypassului arterei coronare).

Cum puteti creste sansele de supravietuire in timpul unui atac de cord?

Cand cineva are un atac de cord, recunoasterea semnelor si simptomelor imediat este cheia. Semnele majore de avertizare includ dureri in piept, dureri la nivelul bratelor, spatelui, gatului, maxilarului sau stomacului superior, dificultati de respiratie, greata, usurinta si transpiratii reci. Apelul la 112 si solicitarea de asistenta medicala imediata la primele semne de atac de cord poate imbunatati semnificativ sansele de supravietuire.

Este depresia comuna printre pacientii cu inima?

Da, depresia este relativ frecventa la pacientii care sufera de boli de inima . Nu numai ca depresia a fost legata de bolile cardiace, dar pacientii care traiesc cu depresie au deseori rezultate mai grave decat persoanele fara aceasta afectiune.

Daca va faceti griji ca ati putea suferi de depresie, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a intelege mai bine starea si tratamentele posibile.

In plus, precizam faptul ca este posibil ca persoanele care au suferit un atac de cord si au supravietuit, sa intre intr-o stare depresiva din acest motiv. Tocmai de aceea, aceste persoane au nevoie de ajutor, iar membrii familiei trebie sa ia atitudine atunci cand observa ca persoana draga lor este depresiva.

De unde stiu daca am depresie?

Simptomele depresiei pot include dificultati de concentrare, senzatie de trist sau iritabil, pierderea poftei de mancare, pierderea interesului fata de activitatile de zi cu zi si tulburari de somn. Cu toate acestea, depresia afecteaza fiecare persoana diferit, astfel incat simptomele pot varia.

Daca va simtiti deprimati sau sunteti preocupat de depresie, faceti o programare pentru a va consulta medicul. Daca descoperiti ca un membru al familiei este depresiv, ii puteti face o programare la medic.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste atacul de cord, prevenirea unui al doilea atac de cord, si tratarea acestuia. De precizat este faptul ca dupa cum am spus deja, exista posibilitatea ca persoanele care au suferit un atac de cord, sa intre intr-o stare depresiva, mai mult sau mai putin grava.

0 Shares
You May Also Like