Cum sa economisesti folosind un robinet termostat Giacomini?

0 Shares
0
0
0

Cum sa economisesti folosind un robinet termostat Giacomini?Probabil ca citind titlul te intrebi ce legatura poate fi intre un robinet si economiile financiare. Ei bine exista o legatura foarte bine stabilita, deoarece un robinet termostat Giacomini reprezinta un aparat menit sa regleze consumurile la nivelul incalzirii prin intermediul caloriferului.

Daca inca nu stiti despre ce produs vorbim, ei bine acesta este variatorul de caldura pozitionat pe caloiferul dumneavoastra, a carui gradatie indica nivelul incalzirii.

Principiul de functionare al unui robinet termostat Giacomini este destul de simplu, similar unui termostat obisnuit sau unui variator. Prin rotirea capului acestuia, la valoarea dorita, gradata de la 1 la 5, se obtine o anumita cantitate de caldura, in functie de necesar. Astfel, daca vei avea nevoie de un plus de caldura, acesta va putea fi difuzat prin actionarea robinetului termostat, urmand ca atunci cand dorim o temperatura mai scazuta, sa il putem regla corespunzator.

Avantajul major pe care il ofera un robinet termostat Giacomini consta in faptul ca acesta poate fi oprit sau setat pe valare minima, astfel incat consumurile inregistrate sa fie minime. Acest lucru este foarte important in anotimpul rece, deoarece in zilele in care lipsim, putem alege sa nu folosim caloriferul pentru incalzire.

In acest fel costurile sunt reduse pentru acea perioada, corespunzator utilizarii agentului termic. In functie de perioadele in care lipsim din locuinta. Acest robinet poate fi reglat astfel incat temperatura sa fie cea optima, refuzand in acest fel sa consumam inutil resursele de caldura.

Practic, acest robinet termostat Giacomini este format dintr-o valva prin care trece apa prin calorifer, si dintr-o parte care constituie sistemul de inchidere, respectiv deschidere a valvei. In acest fel, prin reglarea termostatului, apa va circula intr-o cantitate mai mica, sau intr-o cantitate mai mare, in functie de cum este setat capul robinetului.

Fireste insa, vorbim aici despre un regulator de temperatura si nicidecum de un aparat de aer conditionat, deci asta va insemna ca reducerea la punctul minim a consumului nu va presupune racirea camerei prin curenti de convectie ci doar scaderea temperaturii ca urmare a folosirii in mai mica masura a agentului termic.

Un astfel de termostat ajuta asadar atunci cand vrem sa facem economii. Stim cu totii la ce valoare pot ajunge facturile aferente consumurilor de agent termic, pe parcursul iernii. Ei bine, acest  robinet termostat Giacomini ne poate usura viata si ne poate scuti de plati inutile, mai ales in conditiile in care nu folosim ceea ce platim in mod real.

O inventie buna, am putea spune, un produs inovativ, pe care din ce in ce mai multi specialisti il recomanda si pe care il putem gasi in din ce in ce mai multe magazine de profil.

La www.shop-einstal.ro am putut gasi acest produs la un pret foarte bun, acest site ocupand pozitiile fruntase in clasamentul magazinelor care se ocupa de distributia de astfel de dispozitive si echipamente necesare asigurarii confortului nostru. Mai mult decat atat, magazinul s-ar putea sa ramana pentru multi utilizatori unul favorit, deoarece aici vor putea gasi tot ceea ce le trebuie pentru casa si gradina lor.

0 Shares
You May Also Like