Cum sa creezi un mediu sanatos acasa pentru familia ta?

Cum sa creezi un mediu sanatos acasa pentru familia ta?

0 Shares
0
0
0

Crearea unui mediu sanatos in casa pentru familia dvs. este cheia pentru a reduce expunerea la poluantii din aerul interior si pentru a combate efectele calitatii scazute a aerului din interior. Casele sanatoase sunt cele sigure, confortabile si bine intretinute. In acest articol, vom explora modul in care puteti crea un mediu casnic sanatos pentru familia dvs. pentru a reduce expunerea lor la poluantii din interior si pentru a combate efectele negative ale calitatii slabe a aerului din interior.

In medie, oamenii isi petrec mult timp in interior, intr-un mediu construit care a devenit tot mai poluat de-a lungul timpului.

Poluantii din interior pot lua mai multe forme: germeni precum bacterii, virusi sau acarieni; gaze naturale provenite din puturi de petrol sau gaze; gaz radon din sol; spori de mucegai; substante chimice precum azbestul sau formaldehida; sau compusi organici volatili (COV) proveniti din vopsele, solventi, detergenti sau alte materiale cu mirosuri puternice.

Reducerea expunerii la poluarea aerului din interior

Exista multi factori care pot afecta expunerea dumneavoastra la poluarea aerului din interior. Stilul dvs. de viata, materialele din locuinta dvs. si calitatea aerului din interior, toate joaca un rol. Va puteti reduce expunerea facand alegeri sanatoase in fiecare dintre aceste domenii.

– Stil de viata sanatos – Unele alegeri privind stilul de viata, cum ar fi fumatul sau petrecerea timpului intr-o zona puternic poluata, va pot creste considerabil expunerea la poluanti.

– Materiale sanatoase pentru locuinta – Tipul de materiale pe care le folositi pentru locuinta dvs. poate afecta expunerea dvs. la poluantii din interior. De exemplu, covorul poate retine excrementele de acarieni si bacteriile.

– O buna calitate a aerului interior – Desi nu putem exclude complet poluantii din aerul interior, putem imbunatati calitatea aerului din interiorul locuintelor noastre. Acest lucru poate contribui la reducerea expunerii noastre la poluantii daunatori, iar produsele Boneco pot reprezenta solutia ideala pentru casa dvs.

– Intretinerea sanatoasa a locuintei – Intretinerea regulata a sistemelor din locuinta dumneavoastra, cum ar fi sistemul de incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC), poate contribui la mentinerea unei calitati ridicate a aerului din interior.

Asigurati-va o casa sanatoasa

Asigurati-va ca locuinta dvs. are un mediu sanatos este primul pas pentru a crea o casa sanatoasa. Casele cu o calitate scazuta a aerului interior pot cauza o gama larga de probleme de sanatate, inclusiv probleme respiratorii, cum ar fi astmul, alergiile si sensibilitatea la substante chimice, dureri de cap, oboseala si greata.

Puteti proteja sanatatea familiei dvs. selectand materiale de constructie si produse de curatare sanatoase. Utilizarea materialelor de constructie si a produselor de curatare recomandate va contribui la asigurarea faptului ca locuinta dvs. este construita cu materiale sanatoase.

In plus, puteti urma aceste sfaturi pentru a crea un mediu sanatos in casa:

– Mentineti nivelul de umiditate din interior intre 30% si 50%.

– Folositi apa proaspata si filtrata pentru baut, baie si curatenie.

– Eliminati sau reduceti sursele de poluare a aerului din interior, cum ar fi fumul de tutun si mirosurile puternice de la produsele de curatare si alte substante chimice de uz casnic.

– Curatati-va periodic locuinta pentru a elimina praful si alergenii.

– Mentineti o temperatura interioara sanatoasa si creati o buna circulatie a aerului interior.

– Creati un mediu de somn sanatos.

Tinand cont de toate aceste sfaturi, aveti cu siguranta ocazia de a crea mediul ideal in interior pentru familia dvs.

0 Shares
You May Also Like