In cazul in care deja ai luat contact cu bucataria autentica italiana, mai mult ca sigur acele paste italiene, gatite de catre cei mai renumiti bucatari italieni, ti-au ramas intiparite in memorie.
Adevarul este ca, la cat sunt acele paste de gustoase, de usoare, si mai pot fi gatite in diferite combinatii, cu fel si fel de arome si condimente, este si normal sa ramai fascinate de bucataria italiana.
Referitor la bucataria italiana, trebuie precizat faptul ca aceasta este una dintre cele mai apreciate din toata lumea, castigand odata cu trecerea timpului foarte multi adepti. Tinand cont de pizza gatita in aceasta tara, de paste sau de lasagna, este evident faptul ca toata lumea iubeste bucataria italiana.
Cu toate acestea insa, pentru aparitia unor rude mai indepartate ale pastelor, si anume taiteii, sunt chinezii, care pregateau inca de acum mai bine de 4.000 de ani diferite mancaruri pe baza de taitei, insa referitor la paste, italienii sunt cei care au facut arta din mancare.
Tot italienii sunt si cei care au preparat pana in prezent mai bine de 350 forme de paste, de la pastele tip macaroane, la pastele tip spaghetti, sau de la foile de lasagna, pana la fusilli, ravioli sau gnocchi.
Referitor la pastele italiene, trebuie mentionat faptul ca odata cu trecerea timpului, ele au fost preparate cu tot felul de sosuri, insa au fost combinate si cu legume, cu carne de vita sau de pui, cu branza, cu lapte sau cu tot felul de condimente.
Principala modalitate prin care pastele se pregatesc, este fierberea, iar cantitatea de apa necesara pentru fierberea pastelor difera de la un tip de paste la altul.
In cazul in care iti doresti sa prepare acasa pastele, la fel ca italienii, in primul rand trebuie sa stii ca pastele nu se pun la fiert niciodata in apa rece, pentru ca ele se vor lipi, sau vor absorbi prea multa apa, si vor deveni foarte moi.
Apoi, va trebui sa adaugi sare in apa pentru fiert, numai atunci cand apa este aproape de a fierbe, pentru ca altfel poate sa afecteze gustul pastelor intr-un mod negativ.
Apoi, va trebui sa pui pastele in apa, dar numai atunci cand apa fierbe, si va trebui sa amesteci de indata, pentru ca ele sa nu se lipeasca, iar focul va trebui sa fie la o temperatura ideala pentru a mentine apa la aceiasi intensitate de fierbere.
In timpul in care pastele sunt puse la foc, va trebui sa amesteci din cand in cand, pentru ca cestea sa nu se lipeasca. Daca vei dori o aroma mai deosebita a pastelor, vei putea baga un cubulet de unt in apa in care fierb pastele.
Deasemenea, va trebui sa verifici timpul de ambalare de pe ambalaj, iar acest timp incepe din clipa in care ai pus pastele la fiert, si se termina atunci cand acestea sunt gata.
Dupa ce se termina de fiert pastele, trebuie strecorate imediat pentru a nu mai absorbi apa, iar apoi va trebui sa le gatesti dupa bunul plac, si le vei putea combina cu sosuri, cu condimente, sau cu diferite tipuri de carne.