Cum alegem gazduirea web

Cum alegem gazduirea web?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrem sa cumparam gazduire web este recomandat sa tinem cont de mai multe aspecte. Gazduirea este una dintre cele mai mari provocari pe care le intampina un webmaster, in prezent, tinand cont de faptul ca alegerea sa devine o sarcina tot mai dificila.

Afacerile online sunt in prezent dependente in totalitate de servicii de gazduire tinand cont de faptul ca fara ele un sinte nu are cum sa fie accesat de utilizatori. Serviciile pentru gazduirea web sunt in prezent dispuse sub forma unor pachete si alegerea pachetului nepotrivit va atrage cu sine mai multe consecinte grave in ceea ce priveste functionalitatea unui site si mai exact asupra intregii afaceri.

In prezent, putem sa spunem in mod sigur ca avem nenumarate posibilitati in momentul in care discutam despre pachetele de gazduire tinand cont de faptul ca le gasim peste tot. Sunt si cateva sfaturi foarte importante pe care toti webmasterii vor trebui sa le ia in considerare atunci cand vrea sa faca alegeri potrivite in legatura cu pachetele pentru gazduire.

In primul rand va trebui sa se aleaga o companie de hosting profesionista. Asa cum stim, in prezent vom regasi mai multe companii care pot sa ne ofere un asemenea serviciu dar este foarte important sa fim siguri si de calitatea serviciilor oferite de ele.

Desi alegem pachetul perfect, in cazul in care pe server apar unele erori in mod sigur acest lucru va fi o mare problema si de aceea este bine sa alegeti de fiecare data servicii de calitate. Tocmai de aceea este recomandat sa luati de fiecare data in calcul calitatea pe care o au serviciile companiei de hosting.

Si serviciul de suport este foarte important si este strict necesar in momentul in care discutam despre serviciile de hosting. Uneori pot sa apara mai multe probleme in ceea ce priveste functionarea serverului si este important sa puteti sa luati legatura cu suportu tehnic cu scopul de a remedia problema. Tineti cont daca aveti si acest serviciu la dispozitie si de cat sunt de operativi oamenii in momentul in care ii contactati.

Sunt si situatii in care este posibil sa aveti nevoie de un backup si aceste situatii au loc in general inainte sa mai functioneze. Poate fi vorba despre un hacker care a capatat acces si care a inlocuit parti din cod sau poate baza de date a fost distrusa ori compromisa. De asemenea se poate intampla si ca serverul sa aiba o defectiune majora.

In cazul in care hostul web face backup regulat, nu este necesar sa va faceti griji in momentul in care au loc astfel de incidente. Furnizorul de gazduire web poate sa restaureze tot websiteul in timp foarte scurt.

Sunt si cateva intrebari de pus in acest sens. Firma ofera backup complet regulat? Este posibil sa se faca backup usor cu ajutorul panoului de control? Puteti sa faceti backup automat cu ajutorul unui alt program? Aveti posibilitatea de a restaura singur fisierele sau trebuie sa asteptati de fiecare data dupa personal.

Si panoul de control pe care fiecare firma il ofera este foarte important si toate aceste detalii trebuie discutate.

0 Shares
You May Also Like

Ce este memoria RAM?

Procesoarele moderne de calculator pot efectua cateva miliarde operatiuni pe secunda, creand si schimband cantitati incredibile de date…
Citeste