OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cum pot gasi un incarcator care sa se potriveasca cu laptopul meu?

0 Shares
0
0
0

Persoanele care folosesc laptopuri de ani buni de zile stiu ca prima care cedeaza este bateria si aceasta nu din cauza calitatii, ci pur si simplu prin natura tehnologiei acesteia. Urmatorul care va ceda este alimentator laptop.

Alternativa in cazul in care vi s-a distrus alimentatorul de laptop este achizitia unuia universal, care este capabil sa alimenteze o gama larga de portabile, de la diferiti producatori, fara sa coste cat unul original. In plus sunt destule  modele de alimentatoare universale care au functionalitati suplimentare, precum port USB pentru incarcarea telefonului mobil.

Aceste alimentatoare universale sunt de obicei mult mai ieftine decat cele originale, dar au o multime de dezavantaje pe care vi le voi prezenta in continuare.

Daca v-ati hotarat sa cumparati un alimentator universal de laptop, primul pas este sa gasim un model care sa se potriveasca cu laptopul dumneavoastra. Recomandarea mea este in acest caz sa cumparati un alimentator universal pe care producatorul mentioneaza si laptopul dumneavoastra.

Magazinul Mentor-Market.ro are in oferta sa numeroase modele de alimentatoare universale care s-ar putea sa fie compatibile cu laptopul. Un prim dezavantaj este reprezentat de voltajul de intrare. Acesta este voltajul de la priza, care variaza de la tara la tara, de exemplu in Europa folosim 220 V, pe cand in SUA se foloseste curent la110 V.

Aceasta caracteristica este extrem de importanta in cazul unor alimentatoare care nu suporta toate standardele de alimentare de la priza. Voltajul de iesire reprezinta voltajul de intrare in laptop si acesta trebuie sa fie identic cu cel al alimentatorului original.

Amperajul de iesire este de asemenea foarte important. Inmultind valoarea aceasta cu voltajul de iesire putem afla puterea maxima care poate fi obtinuta din priza intr-un anumit moment. Frecventa curentului alternativ reprezinta o valoare care nu este standard pentru toate tarile, deci asigurati-va ca alimentatorul suporta  valorile celui original.

Stecherul pentru priza reprezinta un aspect extrem de important daca intentionati  sa calatoriti intr-o tara straina. Capul de alimentare care intra in laptop este deasemeneaestrem de important. Multi producatori de alimentatoare universale includ in pachet mai multe tipuri de capete compatibile cu majoritatea laptopurilor. Trebuie sa verificati insa ca si modelul si marca dumneavoastra sa fie suportate.

Recomandarea mea este sa nu va mai complicati cu alimentatoarele universale decat in cazul in care nu aveti alta solutie la indemana. Alimentatoarele producatorului sunt concepute sa furnizeze curent la parametrii optimi pentru a prelungi durata de viata a acumulatorului si a nu distruge componentele interne ale laptopului.

Un alimentator universal nepotrivit va poate arde foarte usor laptopul. Acest lucru se intampla deoarece acestea nu furnizeaza curent curat, la un voltaj fix, in special produsele care au o calitate indoielnica. Majoritatea dintre aceste alimentatoare universale  variaza voltajul de alimentare pana dectecteaza valoarea optima care este necesara laptopului dvs.

Acest lucru va duce inevitabil la distrugerea in timp a circuitelor de incarcare sau in cazuri extreme chiar la arderea componentelor. Deci ar fi bine sa va ganditi de doua ori cand va hotarati sa cumparati un alimentator universal de o calitate indoielnica.

0 Shares
You May Also Like

Ce este memoria RAM?

Procesoarele moderne de calculator pot efectua cateva miliarde operatiuni pe secunda, creand si schimband cantitati incredibile de date…
Citeste