Cu ce boala a luptat Vanessa Youness Amal?

Cu ce boala a luptat Vanessa Youness Amal?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, nimeni nu isi doreste sa primeasca vestea ca sufera de o boala grava, si mai ales, o boala precum scleroza multipla, care nu are leac.

Vanessa Youness Amal a primit vestea ca sufera de aceasta boala, insa a decis sa lupte pentru a se salva, si a reusit, datorita doctorului Stefan Stangaciu. Pentru a intelege ca Vanessa Youness a reusit practic un miracol, continuati sa cititi cateva lucruri despre aceasta boala.

Scleroza multipla (SM) sau encefalomielita diseminata (ED) este cea mai frecventa boala a sistemului nervos central la adultii tineri. Boala apare de obicei intre 20 si 40 de ani, femeile fiind afectate de aproximativ trei ori mai des decat barbatii. Incidenta bolii creste odata cu distanta fata de ecuator.

Conform starii actuale de cercetare, scleroza multipla este o boala autoimuna. Acest lucru inseamna ca propriul sistem imunitar, a carui sarcina reala este de a proteja infectiile, este indreptat gresit impotriva anumitor structuri ale sistemului nervos. structuri ale sistemului nervos. Conform starii actuale de cercetare, scleroza multipla este o boala autoimuna. Acest lucru inseamna ca propriul sistem imunitar, a carui sarcina reala este de a proteja infectiile, este indreptat gresit impotriva anumitor structuri ale sistemului nervos.

Leziune la nivelul stratului de mielina

In special, componentele asa-numitei „substante albe” ale creierului si maduvei spinarii, care sunt denumite teci de mielina, reprezinta puncte de atac pentru raspunsul inflamator gresit. Aceste teci de mielina servesc ca un strat de izolare in jurul proceselor celulelor nervoase (axoni), prin intermediul carora informatiile sunt transmise in intregul sistem nervos.

O incalcare a acestor straturi de izolatie impiedica transmiterea informatiilor, ceea ce provoaca tulburarile clinice observate de persoana in cauza. Aceste efecte clinice pot fi foarte diverse, in functie de locul in care se afla focusul inflamator in creier sau maduva spinarii.

In cele mai multe cazuri, scleroza multipla apare complet pe neasteptate si in afara unei bunastari complete. In multe cazuri, primele semne de SM se dezvolta relativ rapid in cateva ore sau zile.

Doar la cativa pacienti, boala incepe incet cu plangeri uneori mai putine, alteori mai severe, astfel incat cei afectati cu greu observa ca ceva este gresit. Unii pacienti prezinta doar cateva simptome de SM, altii prezinta mai multe in acelasi timp.

Simptomele pot fi foarte diferite pentru fiecare persoana afectata. Prin urmare, SM este denumita si „boala cu 1.000 de fete”.

La mai mult de o treime dintre pacienti, primele simptome ale sclerozei multiple par a fi tulburari emotionale: bratele sau picioarele se simt amortite sau exista furnicaturi pe piele.

Fiecare al cincilea pacient se simte mai obosit decat de obicei si este rapid epuizat, are probleme cu miscarile intestinale sau se simte nesigur atunci cand merge si sta in picioare.

O tulburare a ochilor este primul semn al sclerozei multiple la aproximativ 16 la suta dintre pacienti. Unii pacienti sufera de slabiciune (mai ales in brate, mai rar la nivelul picioarelor), nu mai pot goli vezica corespunzator sau au dureri. Tulburarile de vorbire si hemiplegie sunt rareori primele simptome ale SM.

Uneori debutul bolii este insotit de un singur simptom. Cu toate acestea, este posibil ca mai multe simptome pot aparea in acelasi timp.

Asadar, discutam despre o boala grava, care nu are leac, dar datorita doctorului Stefan Stangaciu, care a pregatit un plan de tratament, si pe care Vanessa Youness Amal l-a respectat cu sfintenie, s-a vindecat.

Apoi, a dorit sa ajute si alti bolnavi asa ca a lansat Fundatia Youness, Clinica Youness si Fondul de investitii Youness, pentru ca mai apoi sa scrie si sa lanseze cartea intitulata „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”. Autoarei ii place sa creada ca aceasta este o carte care are menirea de a salva si alte vieti. La lansarea cartii, alaturi de ea a fost medicul ei salvator.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste