Consiliere energetica si de mediu – o cale pentru o cariera noua

0 Shares
0
0
0

Cu accent pe mediu, o noua oportunitate de cariera noua ii asteapta pe cei cu expertiza in domeniul eficientei energetice sau pe teme de mediu. Faptul ca este ecologic este o tendinta in randul afacerilor mari acum.

Nu numai ca face o companie sa arate mai bine in eforturile lor de marketing, dar le si economiseste bani. Acest accent pe a fi „ecologic” inseamna ca oportunitatile de cariera pentru consultantii in mediu si energie vor continua sa explodeze in urmatorul deceniu.

Consultantii in domeniul energiei ofera expertiza si sfatuiesc companiile sa reduca costurile devenind mai eficiente din punct de vedere energetic. In calitate de consultant energetic, poti analiza facturile de utilitati ale clientilor pentru a urmari modelele de utilizare a energiei.

De asemenea, ii poti ajuta sa conceapa cele mai eficiente mijloace energetice prin care sa-si conduca fabrica, sa-si incalzeasca cladirile de birouri sau sa isi administreze echipamentele.

Consultanta de mediu este un domeniu mai larg. Consultantii in domeniul mediului se pot ocupa de consumul de energie, dar pot, de asemenea, sa consilieze intreprinderile cu privire la domeniile in care pot reduce consumul, pot reduce deseurile si amprenta de mediu.

Consultantii in domeniul mediului ar putea fi specialisti intr-o serie de domenii diferite, inclusiv reducerea deseurilor, gestionarea resurselor naturale, conservarea faunei salbatice, poluarea apei si contaminarea aerului sau a terenului.

Pentru a deveni consultant in domeniul energiei si al mediului, ar trebui sa ai o diploma in inginerie sau geologie sau sa urmezi cursuri de la firme ca Auditeco.ro.

Un grad avansat in inginerie, geologie te-ar pune inaintea competitiei inca la inceput. De asemenea, ar trebui sa ai capacitatea de a comunica confortabil cu directorii de nivel superior si cu factorii de decizie, deoarece acestia sunt oamenii cu care vei avea de-a face zi de zi.

Pentru a avea succes in calitate de consultant, doar educatia nu va fi suficienta. Vei avea nevoie de experienta reala, hands-on si de un istoric care sa demonstreze ca stapanesti bine informatiile.

Asadar, daca aspiri sa fii urmatorul mare consultant de mediu pentru afaceri mari, va trebui sa castigi experienta lucrand pentru altcineva inainte de a incerca pe cont propriu.

Daca esti un expert in orice domeniu legat de problemele de mediu sau de gestionarea energiei si ai deja o experienta de cativa ani si o evidenta dovedita a imbunatatirii proceselor, reducerii deseurilor si economisirii de bani, esti intr-o pozitie excelenta pentru a incepe afaceri proprii de consultanta.

Daca experienta ta se afla la un anumit nivel, este posibil sa ai un avantaj suplimentar fata de concurenta, deoarece vei fi considerat un specialist.

Ia in considerare urmatoarele lucruri atunci cand decizi daca o cariera in domeniul consultantei in domeniul energiei sau al mediului este potrivita pentru tine:

o Esti un cercetator adept?

o Ai relatii cu potentiali clienti?

o Esti confortabil atat in ​​domeniu, cat si in costum de afaceri, oferind o prezentare unui grup de directori de nivel superior?

o Esti solutionant de probleme?

o Poti sa iei informatii complexe si sa le descompui in terminologie usor de inteles pentru oameni laici?

o Esti un comunicator priceput?

o Ai cunostinte de specialitate in domeniul energiei si / sau al mediului care ar putea ajuta intreprinderile sa isi imbunatateasca procesele, sa economiseasca bani si sa reduca deseurile?

o Poti sa construiesti o lista de contacte si sa vinzi propriile servicii catre organizatii?

o Poti ramane permanent la curent cu noile evolutii in domeniul tau?

Daca ai raspuns cu da la majoritatea intrebarilor de mai sus, probabil esti foarte potrivit pentru consultanta independenta. Profita de expertiza ta si incepe sa detii propria afacere si esti gata sa iti pornesti cea mai noua cariera in consultanta independenta!

0 Shares
You May Also Like