Cele mai performante televizoare de la Samsung

Cele mai performante televizoare de la Samsung

0 Shares
0
0
0

Ceea ce Samsung ofera este QLED, care reprezinta o dioda cu emitator de lumina cuantica. Aceasta tehnologie utilizeaza puncte cuantice – un strat de cristale nanoscale care emit lumina si maresc culoarea unui panou LCD cu afisare traditionala. Este una dintre mai multe tehnologii pe care Samsung le utilizeaza pentru a produce televizoare LCD extrem de optimizate care abordeaza panouri OLED in calitate de afisare.

De regula, sunteti destul de sigur ca vreti sa cumparati vreun televizor QLED Samsung. Tehnologia cuantica dotata este oferita pe modele variind de la midtier la premium, iar Samsung asigura echiparea televizoarelor QLED cu un sunet excelent, o interfata inteligenta TV inteligenta si un design elegant al dulapului.

Care sunt diferentele?

In primul rand, exista o multime de comunitati intre diferitele televizoare QLED. Toate acestea folosesc platforma inteligenta SmartThings a Samsung, care include o selectie de aplicatii sanatoase, un asistent vocal integrat (Samsung’s Bixby) si o interfata rafinata usor de navigat folosind Samsung One Remote. De asemenea, devine modul Ambient, un mod de economisire a ecranului, care va ofera o alternativa mai atractiva pentru a avea un ecran negru mare pe perete atunci cand nu va uitati la un spectacol.

In al doilea rand, televizoarele din seria Q beneficiaza de unele dintre cele mai bune modele externe pe care le-am vazut, datorita abordarii Samsung de 360 ​​de grade. Partea din spate TV-ului primeste la fel de multa atentie de la designerii Samsung ca si partea din fata a televizorului, cu o suprafata texturata atractiva, care arata bine din orice directie.

In cele din urma, seturile QLED utilizeaza de asemenea telecomanda Samsung One Remote, o telecomanda eleganta, in stilul “wand”, care ofera o navigare intuitiva si un design minimalist care nu va lasa sa simtiti ca lipseste un buton important.

Dar specificul va varia de la un model la altul. Linia Q9FN primeste toate un afisaj impecabil la telecomanda premium si conexiuni de lux. Televizoarele Q8FN si Q7FN obtin unele caracteristici premium, insa multe dintre elementele mai fine sunt eliminate in favoarea unui pret mai mic.

Veti obtine in continuare o experienta excelenta de vizionare, dar unele dintre luxurile atingerii lipsesc. Cele mai ieftine modele Q6FN elimina numeroasele imbunatatiri ale afisajului care marcheaza cele mai bune televizoare Samsung, dar linia ofera inca televizoare inteligente cu performante puternice de 4K si un design elegant.

Modelul Q6FN nu are, de asemenea, filtrul antireflexiv, astfel incat sa fie mai multa stralucire pe ecranul televizorului – dar nu mai mult decat pe alte televizoare. In timp ce are acelasi aspect ca si restul seriei QLED, Q6FN are un panou conector usor mai convenabil, iar telecomanda foloseste o constructie din plastic in loc de metalul folosit pe modelele mai scumpe.

Dar, in cele din urma, acestea sunt plangeri minore, iar Q6FN reuseste sa fie un televizor grozav in sine. De fapt, este in prezent alegerea noastra de top pentru o alternativa OLED: reuseste sa aiba o calitate excelenta a imaginii si un pret accesibil.

Daca doriti o modalitate accesibila de a mari, Q6FN este disponibil atat in ​​dimensiuni de 82 inchi cat si de 75 inchi. Modelul de 82 de inchi (QN82Q6FNAFXZA) se vinde pentru 3.799 dolari in mod normal, in timp ce modelele de 65 si 55 de inci ofera unele dintre cele mai bune valori de pe piata.

Puteti obtine, de asemenea, Q6FN intr-o dimensiune mai mica de 49 de inchi, si este in prezent mai ieftin 200 dolari permitandu-va sa cumparati un TV inteligent mai mic pentru doar 699 dolari, in loc de pretul initial de 899 dolari.

Daca doriti ceva pentru un apartament mic sau doriti un televizor compact pentru jocuri de 4K, QLED de 45 de inci ofera o valoare depasita, cu o rezolutie completa de 4K si o experienta excelenta de televiziune inteligenta pentru mult, mult mai putin.

Q7FN si Q7C

Pentru un model solid din clasa medie, Q7FN reuseste sa va ofere cea mai mare parte a calitatii imaginii care face ca liniile Q8FN si Q9FN sa fie atat de mari, dar mult mai putin.

Este, de asemenea, modalitatea mai accesibila de a obtine One Connect Box-ul Samsung si conexiunea sa aproape invizibila cu un singur cablu, ceea ce reprezinta un beneficiu real pentru oricine doreste sa monteze televizorul pe perete, dar nu-si doreste sa vad o incurcatura de cabluri scormonind din spate.

Modelul Q7 vine in trei dimensiuni, de 75, 65 si 55 de inci si este, de asemenea, ultima linie de modele din gama de televizoare QLED de la Samsung pentru a oferi ecrane curbate, in dimensiuni de 65 si 55 inci.

Q8FN

Aceste televizoare reprezinta urmatorul pas in jos de la televizoare Q9FN, dar ele vin in mai multe dimensiuni, cu modele de 55-, 65-, 75- si 82-inch. Linia creeaza Boxa One Connect in favoarea unei colectii standard de porturi incorporate in carcasa si are un design global mai putin gros decat modelul Q9FN. Inca mai are iluminare de fundal si dimensiuni locale, dar cu mai putine zone de diminuare.

Modelul de 82 de inchi (QN82Q8FNBFXZA) a inceput la 5.499 dolari cand a iesit la inceputul acestui an. In ultimele luni, pretul de vanzare cu amanuntul a scazut la 5.000 de dolari, iar acum este de vanzare pentru 4.990 de dolari.

Modelul de 75 de inchi (QN75Q8FNBFXZA) a avut o istorie similara a preturilor, incepand de la 4.799 dolari, dar pretul a scazut la 3.999 de dolari la scurt timp dupa. In aceasta toamna, preturile au coborat din nou, pana la 3.499 de dolari, unde au fost de la mijlocul lunii septembrie.

Modelele de 65 de inci (QN65Q8FNBFXZA) si de 55 de inci (QN55Q8FNBFXZA) sunt considerate ca fiind unele dintre cele mai bune televizoare de pe piata de astazi, castigand marci de top atat de la recenzentii profesionisti, cat si de la clientii multumiti.

Modelul de 65 de inci (QN65Q8FNBFXZA) a fost listat initial pentru 2.999 de dolari, dar a scazut la 2.800 de dolari la scurt timp. Cu toate acestea, scaderile de preturi recente au dus pretul la cel putin 2,299 $. Este posibil ca acest model sa scada sub 2 000 $ in timpul sarbatorilor.

Q9FN, crema de cultura

Acest TV este cel mai bun Samsung are de oferit, iar in America de Nord, vine in trei dimensiuni: 65, 75 si 88 inci. (Exista, de asemenea, un model de 55 de inci care este oferit in Marea Britanie, QE55Q9FN.).

Modelele Q9FN beneficiaza de cele mai bune rezultate, cu un sunet de top, o luminozitate de pana la 2000 de nivele si o diminuare locala totala impartita in sute de zone de dimensiuni. Samsung utilizeaza in continuare algoritmi anti-inflorescenta care reduc halourile pe care le veti vedea adesea cu o diminuare locala mai putin precisa.

Tehnologia QLED este de asemenea la varf, modelele Q9FN obtinand o filtrare suplimentara a luminii, o tehnologie antireflexiva si unghiuri imbunatatite de vizualizare. Cand vine vorba de televizoarele LCD, aceasta este cea mai apropiata versiune care a ajuns la negru de nivel OLED, si de fapt ofera o culoare mai buna in multe situatii.

Modelul Q9FN utilizeaza, de asemenea, One Connect Box Samsung, care scoate toate porturile si intrarile care se afla pe spatele televizorului si le pune intr-o cutie care poate fi situata in sistemul home theater. Totul se conecteaza printr-un singur cablu subtire, aproape invizibil, eliminand dezordinea de a avea trei pana la cinci cabluri de alimentare neagra si cabluri AV.

Modelul standard este QN65Q9FNAFXZA de 65 inci si costa undeva in jur de 3800 de dolari. Modelul de 75 de inci (QN75Q9FNAFXZA) este mai mare, la fel este si pretul, dar inca vine cu tot ceea ce face ca televizoarele Q9FN QLED sa fie super. Dupa cateva luni de vanzare pentru pretul initial de 5.999 dolari, Q9FN de 75 de inchi a scazut la 4.999 dolari.

Cel mai scump model este modelul QN88Q9FAMFXZA de 88 inci, care vinde pentru 19,999 de dolari. In timp ce majoritatea televizoarelor QLED curente au fost introduse in 2018, margelele de 88 de inci reprezinta o transmisie din 2017. Inca mai are aceeasi tehnologie cuantica si va oferi o imagine superba, dar noile imbunatatiri ar putea sa nu fie prezente la aceasta dimensiune.

0 Shares
You May Also Like