Ce trebuie sa stim despre display-ul iPhone 4?

0 Shares
0
0
0

Un element cheie in succesul unui smartphone sau al unui device mobil in general (tableta sau laptop), este calitatea si performanta display-ului. Pentru inlocuire display iPhone 4s, intra pe ServiceGsm.ro.

S-au scris o multime de article ce comparau diferite versiuni de ecrane LCD sau OLED pentru smartphone, descriind tehnologiile in care acestea erau fabricate cat si avantajele sau dezavantajele unora fata de celelalte.

Multe dintre aceste review-uri insa, au concluzii vagi, de genul “acest display este minunat”, cu foarte putine date concrete dupa care ne putem ghida, pentru a ne da seama cat de performant (sau nu), este cu adevarat display-ul in cauza.

Multe review-uri doar repeta declaratiile producatorilor, adaugand pe ici pe colo cateva consideratii personale (ale celui care a intocmit review-ul) si nu ne putem ghida dupa acestea. Acest articol incearca sa evalueze display-ul smartphone-ului iPhone 4, prezentand cateva caracteristici esentiale ale acestuia.

Display-ul a fost evaluat prin descarcarea unor pattern-uri in rezolutia nativa de 960×640 cu o adancime de culoare de 24 de biti si poze (fotografii) la rezolutia HD tot pe 24 de biti, pentru a testa capacitatea de reproducere a culorilor si gamut-ul.

Adancimea culorilor si granularitatea.

In urma testelor s-a constatat ca display-ul de iPhone 4 reproduce culorile pe 24 de biti fara probleme, fara nici un artefact de imagine. Cu alte cuvinte, reproducerea culorilor respectand gamut-ul, este una excelenta.

Display-ul de iPhone 4 suporta culorile pe 24 de biti in mod nativ, cu 256 de niveluri posibile pentru intensitate, pentru fiecare culoare principala care le formeaza pe celelalte si anume: Rosu, Verde si Albastru.

Calitatea imaginii, a culorilor si artefactele.

Imaginile si pozele afisate pe iPhone 4 arata foarte bine, inclusiv textul, icoanele si grafica din meniuri. Totul apare foarte clar pe ecran, iar textul este foarte citibil, fara artefacte vizibile.

Daca vorbim despre imagini, aceasta este o categorie foarte importanta si trebuie sa stiti ca pe acest device, imaginile si pozele din surse externe fie ca provin de la o camera digitala sau dintr-un anumit continut web de exemplu, sunt randate foarte bine, cu exceptia faptului ca uneori, poate aparea o anumita desaturatie a culorilor.

Calibrarea display-ului din fabrica, este totusi una foarte buna, iar pozele si imaginile sunt afisate fara artefacte, chiar si daca se foloseste functia de rescaling, pentru a putea incadra imaginea pe ecran in modul fullscreen, la rezolutia nativa de 960×640.

Bineinteles, daca vom compara ecranul unui iPhone 4 cu un monitor profesional de studio, vom constata ca pe alocuri, contrastul este mai slab sau mai puternic decat ar trebui si uneori poate aparea o suprasaturare sau desaturare a culorilor, fata de ceea ce afiseaza monitorul.

Cu toate astea, pentru un display de telefon, cel de pe iPhone 4 isi face treaba foarte bine, respectand un gamut destul de larg si afisand foarte bine culorile, intr-un mediu normal de lucru.

Avand si diagonala mult mai mica decat cea a unui monitor profesional, eventualele erori, artefacte, suprasaturarea sau desaturarea, vor fi mult mai putin evidente sau chiar neobservabile in majoritatea situatiilor.

0 Shares
You May Also Like