Ce persoane sunt responsabile de securitatea muncii pe un santier?

0 Shares
0
0
0

Ce persoane sunt responsabile de securitatea muncii pe un santier?Zilnic trecem pe langa santiere in lucru unde vedem lucrand zeci de muncitori. Acestia sunt coordonati de catre sefii lor pentru a face o munca de calitate. Asa se intampla si in judetul Cluj. E foarte probabil sa fi trecut pe langa santiere in lucru la care lucreaza echipa de muncitori de pe Dkrconstruct.ro.

Acestia executa lucrari de ridicare a unor hale metalice Cluj si nu numai. Ce ofera? Profesionalism, responsabilitate, modernism si cele mai solide hale metalice Cluj. Cauta-i si cerele ajutorul!

Cand vorbim de munca in santierele de constructii, securitatea muncii trebuie sa aiba parte de o atentie deosebita, deoarece oricand se pot intampla evenimente neplanificate si neplacute. Iata cine trebuie sa aiba grija in privinta acestui aspect si in ce fel.

Responsabilii cu securitatea muncii

Nu conteaza cat de mica sau de mare este o firma de constructii. Un lucru e cert si anume faptul ca ea trebuie sa aiba angajate persoane responsabile in securitatea si sanatatea muncii, deoarece  orice munca presupune un anumit risc, cu atat mai mult munca in constructii.

[adsenseyu1]

Persoanele responsabile cu securitatea muncii trebuie sa ia legatura cu o persoana din conducerea firmei pentru a-si indeplini cu bine responsabilitatile. Care sunt aceste responsabilitati? Pregatirea informatiilor care trebuie transmise tuturor angajatilor firmei, organizarea intalnirilor cu muncitorii pentru programe de formare in securitatea muncii, dar si formarea tuturor angajatilor la intrarea in firma.

O alta mare responsabilitate ce tine de responsabilii cu securitatea muncii este investigarea cauzelor care au dus la aparitia accidentelor de munca sau a unor boli profesionale si participarea la activitatile care tin de planificarea santierului.

Sefii punctelor de lucru

Orice santier are desemnat un sef de echipa care trebuie sa aiba in vedere si aspecte legate de securitatea muncii. Acesta trebuie sa se asigure de faptul ca echipamentele de protectie se afla in conditii bune, ca se lucreaza in conditii de munca sigure, ca se fac inspectiile perioadice sau ca sunt aplicate masurile de securitate a muncii. Seful de echipa trebuie sa indrume muncitorii in directia buna si sa-i invete sa lucreze in conditii de siguranta maxima.

[adsenseyu1]

Muncitorii

In primul rand, muncitorii trebuie sa fie oameni responsabili. Ei trebuie sa inteleaga clar faptul ca este datoria lor sa munceasca in siguranta. Trebuie avuta in vedere nu doar siguranta proprie, ci si pe cea a colegilor de munca.

Muncitorii, impreuna cu seful de santier, pot discuta despre aspectele legate de securitatea in munca timp de 5-10 minute inainte de inceperea sarcinilor de lucru. De asemenea, muncitorii trebuie sa verifice in permanenta mediul de lucru inainte de a incepe munca.

Asa cum aminteam si la inceput, mediul in care lucreaza muncitorii in constructii poate fi unul destul de periculos, fapt pentru care siguranta trebuie sa fie un lucru prioritar.

De asemenea, mai amintim inca o data faptul ca nu doar siguranta ta conteaza, ci si siguranta colegilor cu care muncesti pe santier. Cu cat ai mai multa grija, cu atat munca ta se desfasoara in mai mare siguranta.

0 Shares
You May Also Like