Ce invata copiii la gradinita?

0 Shares
0
0
0

Teddybar.ro ne explica ce pot sa invete copiii la gradinita si de ce este atat de important ca un copil sa mearga la gradinita. De asemenea tinem sa mentionam ca de cele mai multe ori se poate dovedi mai util ca un copil sa mearga la o gradinita privata.

Gradinita reprezinta un parcurs educational destul de lung, care este  presarat cu mai multe hopuri si o serie complexa de experiente noi pentru copii, insa  este si un parcurs foarte interesant si plin de aventuri.

Chiar daca micutii intra la gradinita avand un bagaj destul de mare de abilitati si cunostinte, la finalul anilor petrecuti in gradinita, micutii ar trebui sa aiba cateva achizitii foarte importante in dezvoltarea lor. Acestea ii vor ajuta pe copii sa se descurce mult mai usor la scoala.

Gradinita reprezinta o etapa foarte importanta care face parte in mod obligatoriu din perioada copilariei oricarui micut. Chiar daca mai sunt si zone unde inscrierea copilului la o gradinita poate fi optionala, specialistii spun ca niciun prescolar nu trebuie sa fie  privat de aceasta sansa de a isi dezvolta abilitatile si personalitatea  intr-un asemenea mediu.

Studiile realizate de experti spun ca,  copiii care urmeaza un program la o gradinita au rezultate considerabil mai bune in viitor, termina macar  o facultate si devin persoane de succes care inregistreaza venituri si o serie de rezultate considerabile.

Copiii care merg la gradinita au si  un risc mult mai scazut sa fie implicati in situatii in care sa prezinte  comportamente de risc in perioada adolescentei sau cand ajung la maturitate comparativ cu alti copii. Gradinita reprezinta primul mediu organizat ce are rolul de a  contribui la educatia si la disciplinarea copiilor. De  acest mediu  parintii ar fi bine sa profite.

Copii isi dezvolta abilitatile emotionale si cognitive la gradinita.

Pentru ca el sa fie un elev cu rezultate de succes la scoala, dar si cu scopul de a avea rezultate bune in viata, un copil ar trebui sa aiba si o foarte buna dezvoltare sociala si o evolutie emotionala bogata. In prezent, psihologii vad ca parintii pun tot mai multa baza pe dezvoltarea din punct de vedere fizic sau intelectual a copilului, si omit sa se orienteze spre cea emotionala sau spre cea sociala.

Cu toate astea dezvoltarea din punct de vedere emotional este cea care sta la baza invatarii competentelor sociale ori cognitive. Inainte sa intre la scoala si sa invete bine sau sa primeasca note bune, copiii trebuie sa invete: cum sa isi exprime mai bine emotiile sau sentimentele, cum sa isi controleze impulsurile, cum sa asculte, cum sa urmeze instructiunile simple si cum sa imparta lucrurile si jucariile.

Toate aceste lucruri fac parte si din dezvoltarea sa emotionala si sociala si reprezinta elemente esentiale pentru felul in care acesta se va dezvolta in scoala dar si la maturitate. Dezvoltarea emotionala bogata are rolul sa contribuie la o viata  activa din punct de vedere social a copilului.

De asemenea, copiii vor invata cum este sa aiba unele mici responsabilitati, cum ar fi anumite teme, sarcinile din fiecare zi, invatarea poeziilor pentru serbari, etc.

 

0 Shares
You May Also Like