Ce este un medic ginecolog?

0 Shares
0
0
0

Multe femei sunt familiare cu obstretica/ginecologie, sau onstetricieni si ginecologi, dar ce este un ginecolog si cum este diferit?

Un ginecolog este un medic specializat in sanatatea femeilor, mai ales in ceea ce priveste organele de reproducere. Obstetricienii sunt medici specializati in ingrijirea femeilor insarcinate.

In timp ce cele doua campuri sunt separate, multi ginecologi sunt specializati in ambele, motiv pentru care vezi adesea OB / GYN listat ca fiind specialitatea proprie.

CE CONDITII TRATEAZA GINECOLOGII?

Ginecologii pot trata orice problema care se refera la organele reproducatoare ale femeii, dar trateaza si problemele generale de sanatate ale femeilor. Unele dintre lucrurile pe care le pot trata ginecologii includ urmatoarele:

  • Sarcina (daca este specializat in obstetrica);
  • Cancere (cum ar fi sanul HPV sau cancerul ovarian);
  • Boli cu transmitere sexuala;
  • Prolapsul;
  • Probleme ale vezicii urinare, inclusiv incontinenta;
  • Simptomele menopauzei.

CAT DE DES AR TREBUI SA VAD UN GINECOLOG?

Femeile ar trebui sa-si vada ginecologul o data pe an pentru examenele obisnuite, dar vizitele pot fi mai frecvente daca se confrunta cu probleme sau daca sunt insarcinate. Acest lucru este valabil pentru femeile de la orice varsta, de la adolescenta la femei mai in varsta.

DAR AM TRECUT DEJA PRIN MENOPAUZA. INCA TREBUIE SA VAD UN GINECOLOG?

Da! De fapt, vizitele obisnuite sunt la fel de importante acum ca si cand erati mai tanara. De asemenea, ar trebui sa mai primiti examene pelvine – chiar daca nu primiti un frotiu de Papanicolau – pentru a verifica lucruri precum bolile cu transmitere sexuala si orice semn de cancer.

In plus, incontinenta sau prolapsul pot fi, de asemenea, mari preocupari pe masura ce femeile imbatranesc. Nu presupuneti doar ca acestea sunt o parte normala a imbatranirii si ca nu se poate face nimic.

Un medic ginecolog Mures poate colabora cu dvs. pentru a dezvolta un plan de tratament pentru aceste afectiuni si va poate recomanda interventia chirurgicala daca este necesar acest lucru.

LA CE SA VA ASTEPTATI DE LA VIZITA DVS. DE GINECOLOG

La prima vizita, medicul ginecolog va dori sa va ia istoricul medical si va face probabil un examen pelvin. De asemenea, poate face o verificare a sanului, pentru a verifica daca exista urme neobisnuite.

Daca nu va invata cum sa va faceti singure, intrebati. Femeile ar trebui sa efectueze controale obisnuite pentru obtinerea sanilor in afara examenelor lor anuale, astfel incat sa stie ce este normal si sa poata recunoaste cand ceva pare neobisnuit.

Dupa aceea, examenele dvs. anuale vor fi de rutina, daca nu aveti o problema sau daca sunteti gravida. Dupa ce imbatraniti, medicul va vorbi cu dvs. despre menopauza, modificarile si simptomele pe care le puteti intampina si cum sa le tratati.

Ginecologul dvs. va efectua, de asemenea, controale periodice ale ovarelor, vaginului, vezicii urinare, rectului si uterului.

In anii dvs. mai tarzii se pot intampla multe, inclusiv diverse tipuri de cancer, afectiuni, lacrimi vaginale (din cauza uscaciunii crescute a peretilor vaginali), incontinenta sau prolaps, de aceea este important sa fiti la curent cu acele examene de rutina obisnuite.

0 Shares
You May Also Like