Cand este necesar sa apelezi la serviciile unui avocat?

Cand este necesar sa apelezi la serviciile unui avocat?

0 Shares
0
0
0

Angajarea unui avocat este ceva la care va puteti gandi intr-o multitudine de situatii, fara sa stiti intotdeauna daca este justificata alegerea sau daca chiar merita costul. Cand este interesant sau util sa angajati un avocat? Poate fi obligatoriu? Cu ce ma poate ajuta un avocat atunci cand am probleme legate de clauze abuzive intr-un contract de prestari servicii, de exemplu?

De unde sa stiu daca am nevoie de avocat? Exista multe motive pentru a angaja un avocat, la fel cum exista multe roluri pe care le poate avea un avocat. Intr-adevar, avocatul poate interveni intr-un numar mare de situatii conflictuale, unde va poate sfatui cu privire la drepturile pe care le aveti, va va redacta actele juridice, dar va va si reprezenta in procesele la care veti lua parte, daca este cazul.

Cand sa apelati la un avocat? Pentru ca interventia sa sa fie cat mai eficienta, este recomandabil sa contactati un avocat imediat ce apare situatia de conflict.

Inainte de toate, avocatul este cel care va sfatuieste. In calitate de profesionist in drept, avocatul este acolo pentru a va informa si pentru a va sfatui cu privire la orice intrebare legala in domeniul juridic legat de litigiile dvs. Daca se intreprinde o procedura, el trebuie sa va informeze si despre sansele de reusita ale afacerii dvs.

Dar rolul avocatului este de asemenea preventiv, intrucat el este acolo pentru a va ghida si a va lumina chiar inainte de aparitia unei situatii contencioase.

Avocatul este, de asemenea, cel care scrie actele si contractele. Rolul avocatului nu este doar de aviz, ci si de redactor – acesta se numeste avocat care elaboreaza acte juridice. Astfel, avocatul dvs. va poate ajuta la intocmirea diferitelor acte juridice, cum ar fi o tranzactie, un contract de inchiriere comerciala sau statutul companiilor, sau chiar sa aiba grija de toate pentru dvs. Avocat clauze abuzive Cluj va poate ajuta nu numai sa redactati actele legale astfel incat sa nu existe probleme viitoare, ci si sa solutionati diverse litigii legate de clauzele abuzive ale contractelor.

Avocatul va reprezinta si va apara. Particularitatea profesiei de avocat in comparatie cu alti profesionisti din domeniul juridic este tocmai aceea ca avocatul este singurul care va poate reprezenta in instanta pentru a va apara interesele si a va pleda in instanta. Astfel, avocatul va actiona in numele dvs si va va sfatui de la inceputul pana la sfarsitul procesului cu privire la strategia de implementare in raport cu situatia pe care o aveti. Un avocat este imputernicit sa intervina in curtea de casare, intr-un tribunal de mare instanta sau intr-o instanta administrativa.

Este mult mai avantajos sa angajati un avocat pentru cazurile care necesita o buna cunoastere a legii, in timp ce pentru cele mai mici dispute va fi interesant sa incercati sa le rezolvati singur pe cale amiabila, daca este posibil, sau chiar sa faceti apel la asociatii de consumatori care va pot ghida in dosarul dvs.

In general, este posibil sa te descurci fara avocat in urmatoarele jurisdictii: competenta locala, instanta de politie, Curtea penala, judecatoria raionala. Cu toate acestea, nu este intotdeauna o idee buna sa faceti treaba pe cont propriu, deoarece in anumite cazuri, sfatul unui avocat se poate dovedi esential, chiar si in fata acestor instante.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste