Ce corpuri de iluminat sunt necesare intr-o locuinta?

Ce corpuri de iluminat sunt necesare intr-o locuinta?

0 Shares
0
0
0

Corpurile de iluminat sunt elemente deosebit de importante in designului locuintei tale. De multe ori poate fi dificil sa alegi din multimea de variante, vazand ca de iecare data apar veioze sau alte corpuri de iluminat noi si frumoase. In randurile urmatoare vom dezbate acest subiect, pentru a te ajuta sa alegi cele mai bune solutii in ceea ce priveste corpurile de iluminat pentru casa ta.

Corpuri de iluminat alese in functie de camere si tipuri de iluminare

Unul dintre cele mai importante aspecte, daca nu chiar cel mai important de luat in considerare cand trebuie sa alegi corpuri de iluminat, este sa cunosti elementul principal din incapere. Fiecare spatiu are o destinatie, astfel ca exista spatii destinate relaxarii, spatii destinate treburilor casnice, spatii destinate muncii, etc. Este deosebit de important sa stii sa alegi corpurile de iluminat potrivite in functie de tipul camerei.

Corpuri de iluminat pentru birou

Lumina de lucru are o foarte mare importanta pentru toti cei care lucreaza de acasa, mai ales pentru cei care lucreaza seara. Este foarte important ca spatiul de lucru (biroul) sa fie luminat corect. In aceste conditii sunt necesare lampi de birou de cea mai buna calitate, dat fiind faptul ca lumina care vine doar de sus de la tavam, nu este suficienta.

Atunci cand trebuie sa te concentrezi la munca, sa fii concentrat si creativ, este foarte important ca atmosfera sa te ajute. Avand o sursa aditionala de lumina, care vine din directie verticala, te vei simti mult mai bine la birou, iar ritmul de munca ar putea creste simtitor.

O lampa de birou insa, nu trebuie sa aiba doar menirea de a spori productivitatea. Lumina pe care un asemenea corp de iluminat o ofera, trebuie sa induca o stare de bine pentru persoana care munceste. Poti sa iti indrepti atentia spre o lampa de birou de dimensiuni mai mici sau mai mari, in functie de nevoile tale, si fireste, in functie de dimensiunile biroului.

In cazul in care lucrezi la proiecte mari care implica tot felul de schite, poti sa alegi chiar doua-trei lampi, pe care sa le asezi in functie de zona in care lucrezi. Daca folosesti foarte mult laptopul sau calculatorul, atunci poti sa optezi pentru un lampadar flexibil, care iti va asigura lumina ideala pentur ochi.

Nu trebuie sa uiti insa sa faci pauze atunci cand stai mult timp in fata ecranului.

Corpuri de iluminat pentru bucatarie

In ceea ce priveste corpurile de iluminat din bucatarie, cu totii stim ca acestea sunt suspendate, astfel incat lumina in incapere sa fie distribuita de sus, pe suprafata unde se lucreaza.

Activitatea desfasurata in bucatarie, in majoritatea cazurilor are legatura cu gatitul. Fie ca este necesara curatarea sau taierea carnii, a fructelor sau a legumelor, este nevoie de o foarte mare atentie.

Referitor la corpurile de iluminat pentru bucatarie, amintim ca aplicele, candelabrele sau alte spoturi incastrate sunt optiuni ideale pentru aceasta incapere. Daca iti doresti o distribuire mai buna a luminii, poti sa optezi pentru plafoniere suspendate aliniat. Un candelabru modern poate fi o optiune ideala pentru zona in care stai alaturi de familie la masa.

In cazul in care ai o masa mare si o familie numeroasa, poti alege o lustra cu multe brate, care se va face cu siguranta observata datorita designului, dar si practicabilitatii sale.

Corpuri de iluminat pentru living

In aceasta incapere a locuintei unde membrii familiei se relaxeaza, citesc si petrec mult timp impreuna, lumina ambientala face diferenta. Lampadarele asezate aproape de canapea sau de fotoliul perfect, pot oferi sursa ideala de lumina pentru membrii familiei care citesc. In cazul in care ai unde sa o asezi, poti alege si o lampa de birou ajustabila, care va completa perfect decorul incaperii.

Poti cauta de-asemenea lustre de living inedite, iar astfel ii vei oferi incaperii o doza mare de originalitate. Nu trebuie sa iti fie teama sa faci combinatii indraznete cu privire la corpurile de iluminat.

Corpuri de iluminat pentru baie

In baie poti sa alegi corpuri suspendate, aplice sau lumini de tip spot. Daca iti doresti o atmosfera mai speciala, poti opta pentru leduri care pot fi instalate in pereti sau in tavan. Indiferent de corpurile pe care le alegi, este nevoie ca baia sa fie foarte bine luminata, iar becurile led reprezinta cea mai buna optiune, atat datorita calitatii luminii oferite, cat si din cauza consumului redus de energie.

Corpuri de iluminat pentru dormitor

In dormitor vei dormi, asa ca in aceasta incapere nu vei avea nevoie de o lumina foarte puternica. Plafonierele pentru dormitor sunt suficiente pentru treburile de zi cu zi, cand ai nevoie de putina lumina, Lampile si veiozele asezate pe noptiere, de ambele parti ale patului, sunt ideale atunci cand vrei sa citesti.

Corpuri de iluminat pentru hol

Lumina din hol este foarte importanta. Nu trebuie ca holul sa fie foarte luminat, dar nici intunecat. Poti alege cele mai interesante candelabre sau lustre pentru hol. Daca acesta este lung, o idee interesanta ar fi sa optezi pentru mai multe corpuri de iluminat pe tavan, astfel incat intreg holul sa fie perfect iluminat.

0 Shares
You May Also Like