Caloriferele portabile cu termostat inteligent

Caloriferele portabile cu termostat inteligent

0 Shares
0
0
0

Instalatiile de incalzire concepute pentru spatiu mic sunt folosite de obicei atunci cand sistemul de incalzire principal al locuintei nu este unul adecvat si nu raspunde cerintelor sau cand incalzirea centrala devine prea costisitoare, in cazul in care dorim sa incalzim de exemplu doar o singura camera, iar aceasta ne obliga sa incalzim si restul.

Aici isi fac aparitia si ne vin in ajutor cu succes, caloriferele portabile. Pot fi folosite de asemenea pentru incalzirea sporita a camerelor in care locuiesc oameni mai in varsta, foarte sensibili la frig, fara a supraincalzi in acest mod si restul locuintei.

Capacitatile acestor calorifere variaza intre 10.000 si 40.000 Btu per ora si folosesc electricitatea, propanul, gazul natural sau kerosenul, pentru a functiona, ultimul din urma folosit mai ales in cazul incalzirii pe baza de paleti de lemn.

Desi majoritatea acestor calorifere functioneaza prin fenomenul de convectie (circulatia aerului din camera), unele se bazeaza pe radierea caldurii la nivelul intregii camere.

[adsenseyu1]

Incalzitoarele radiante emit o radiatie infrarosie care incalzeste intr-un mod direct obiectele sau persoanele care se afla in linia acestora de actiune si sunt mult mai eficiente atunci cand ne dorim incalzirea unei camere doar pentru cateva ore (deci un timp limitat) si putem sa stam direct in raza de actiune a echipamentului de incalzire respectiv.

Atunci cand va decideti sa folositi incalzitoare(calorifere) portabile, primul lucru si cel mai important pe care trebuie sa il aveti in vedere este siguranta.

La nivel global, zeci de mii de incendii au loc annual din cauza nesupravegherii caloriferelor portabile sau folosirea unora cu defecte, invechite, reparate de oameni fara specializare, etc. Din pacate aceste accidente, se soldeaza de cele mai multe ori si cu pierderi de vieti omenesti.

De asemenea, din neglijenta, multe persoane ajung la spital cu arsuri destul de grave, din cauza manipularii defectuoase a acestor calorifere, atunci cand iau contact cu suprafata foarte fierbinte a caloriferului.

Cand va decideti sa cumparati un calorifel portabil de marime mica spre medie, va sugeram sa va ghidati dupa urmatoarele lucruri:

[adsenseyu1]

•    Cumparati numai modelele cele mai noi posibile, acestea au toate atestarile de siguranta si au si o garantie mai mare.
•    Alegeti intotdeauna un calorifer cu termostat inteligent, pentru evitarea pierderilor inutile de energie si pentru eficientizarea costurilor la factura de electricitate.
•    Selectati intotdeauna un calorifer de marime potrivita pentru camera unde doriti sa il instalati, sa nu fie nici prea mare dar nici foarte mic.
•    Instalati intotdeauna caloriferul intr-un spatiu prin care nu trece nimeni, undeva intr-un colt al camerei si aveti grija sa nu lasati sa se apropie de acesta copiii sau animalele.

Asa cum am spus si mai sus, un calorifer portabil este foarte avantajos si va poate economisi sume importante la bugetul de incalzire, mai ales daca nu aveti de gand sa incalziti decat o singura camera.

Alt avantaj este si acela al posibilitatii deplasarii, intr-un nou apartament sau camera unde nu sunteti inca racordati la caldura generala sau nu aveti instalat nici un sistem central de incalzire. Unele dintre cele mai bune solutii pentru incalzirea generala sunt cele cu termostat de automatizare incalzire in pardoseala Salus kl06.

0 Shares
1 comment
  1. Termostatele inteligente sunt G-E-N-I-A-L-EEE. Iarna trecuta n-am avut nici o problema cu ele. Eu folosesc unul Wi-Fi si ma impac cu el..
    Voi, de care aveti?

Comments are closed.

You May Also Like