Cele mai bune anvelope de iarna de la Michelin

Cele mai bune anvelope de iarna de la Michelin

0 Shares
0
0
0

In cei peste 100 de ani de activiatate in domeniu, Michelin a reusit sa conceapa noi tehnologii pentru producerea unor modele de anvelope tot mai performante .

Momentan brand-ul Michelin detine aproximativ 80 % din totalul vanzarilor de anvelope destinate echiparii autoturismelor si SUV-urilor la nivel mondial .Pentru dotoarea acestora in anotimpul rece grupul francez pune la dispozitia clientilor cate doua modele de anvelope: Michelin Pilot Alpin si Michelin Alpin pentru autoturisme, respectiv Michelin Latitude Alpin si Michelin Latitude NP pentru SUV-uri.

* Michelin Pilot Alpin echipeaza autoturismele care obtin performante sportive remarcabile . Cuvintele care definesc acesta anvelopa sunt : siguranta , functionalitate si control .

Expertii companiei au reusit sa scada distanta de franare cu aproximativ trei metri pe un carosabil umed si cu pana la patru metri pe o suprafata acoperita de zapada . Tractiunea a fost si ea otimizata in special pentru situatiile rularii pe suprafete acoperite cu zapada si gheata .

Datorita utilizarii tehnologiei StabiliGrip ( lamelele de pe suprafata anvelopei sunt amplasate in unghiuri diferite ) se realizeaza o imbunatatire a tractiunii si o foarte buna rezistenta la acvaplanare .

Cu acesta anvelopa se ajunge la cea de-a trei-a generatie de Heliocompound , o mixtura de cauciuc ce asigura o mai buna aderenta la cele mai scazute temperaturi .

* Michelin Alpin este o anvelopa creata pentru autoturismele citadine , monovolume si berline ce a obtinut rezultate remarcabile in cadrul drive-testelor ADAC in anul 2012 .

Configuratia benzii de rulare Full Active Tread ajuta la optimizarea tractiunii , cresterea capacitatii de franare ( prin reducerea distantei de franare cu pana la 5 % ) si la realizarea unei stabilitati precise in cele mai prielnice conditii .

Este considerata cea mai eficienta anvelopa de iarna , produsa de Michelin , din punctul de vedere al consumului de carburanti prezentand totodata un potential kilometric cu pana la 35% peste medie .

* Michelin propune un nou concept de anvelope de iarna pentru echiparea SUV-urilor compacte si a celor 4*4 , ce porta numele Latitude Alpin . Acest nou concept scurteaza distanta de franare cu doi metri atat pe carosabil umed cat si pe carosabil acoperit cu zapada si cu trei metri pe suprafete acoperite de gheata.

Profilul benzii de rulare prezinta un numar semnificativ de lamele si nervuri . Lamelele sunt fabricate in trei dimensiuni fiind amplasate in diferite unghiuri pentru realizarea unei tractiuni foarte bune si o eficienta reactie la acvaplanare .

In fabricarea aceste anvelopr este utilizata o noua tehnologie pentru cresterea aderentei si manevrabilitatii numita Ridge N Flex .

* Michelin Latitude NP echipeaza in special SUV-urile foarte performante ale uneia dintre cele mai mari companii producatoare , Mercedes Benz si ale sale modele GL , M si clasa R .

Forma rotunjita a marginilor acestor anvelope prezinta o serie de striatii ce ofera o stabilitate desavarsita in viraje in conditiile rularii pe o suprafata umeda .

Design-ul inspirat de la anvelopa Michelin Hight Performance asigura exactitate in deplasarea la viteze mai mari iar prezenta talonului foarte rigid de pe suprafata benzii de rulare ii confera o foarte mare precizie in deplasare .

Michelin este numarul 1 la nivel mondial in randul producatorilor de anvelope la capitole precum : siguranta rutiera , durata de viata si economie de combustibil .

0 Shares
You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste