Cum sa petreceti o vacanta frumoasa in Tampere, Finlanda?

0 Shares
0
0
0

Cum sa petreceti o vacanta frumoasa in Tampere, Finlanda?Tampere este un oras situat in apropriere de Nokia, locul in care compania finlandeza a produs telefoane utilizate la scara larga in intreaga lume.

Orasul Tampere este situat intre doua lacuri de dimensiuni mari, care vor crea impresia ca va aflati foarte aproape de mare si nu in interiorul tarii. Cu toate ca apele lacului Tammerkoski produc electricitate, atrage pescari de pastrav, deoarece este deosebit de curat.

La capatului podului care traverseaza lacul se afla una dintre cele mai vechi fabrici. Singura fabrica care inca mai functioneaza pe rau este Tako, care produce carton. In orasul Tampere puteti vizita catedrala orasului, a carei constructie a fost incheiata in anul 1907. In aceasta biserica pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase obiecte de arta finlandeza.

Un alt obiectiv turistic din Tampere pe care nu trebuie sa il ratati este Biserica Ortodoxa Alexander Nevski, care a fost construita intre anii 1896 si 1899. Biserica ilustreaza foarte bine stilul neobizantin din Scandinavia.

Iubitorii de distractii pot vizita Parcul de Distractii Sarkanniemi, situat la un kilometru de centrul orasului. Parcul este echipat cu un acvariu deschis din anul 1969, dar si cu o gradina zoologica, un muzeu de arta, un turn de observatie de 168 metri inaltime, un Delfinariu si un planetariu. Este al doilea cel mai popular parc de distractii din Finlanda si este locul potrivit pentru a va relaxa si a petrece momente frumoase in Tampere.

Turnul de Observatie din centrul parcului de distractie este cel mai inalt din Finlanda si va permite sa va bucurati de o imagine de ansamblu a orasului, datorita platformei sale, situata la o inaltime de 120 metri.

In Tampere exista 3 muzee pe care le puteti vizita, precum Muzeul de Papusi si Costume, deschis in anul 1966. Aici veti putea vedea peste 5.000 de papusi si jucarii antice, papusi din hartie si chiar cunoscutele papusi Barbie.

Puteti, de asemenea, sa vizitati Muzeul Lenin, unde puteti afla informatii despre sederile lui Lenin in Finlanda, cat si despre intalnirea acestuia cu Stalin. Muzeul Vapriikki este potrivit pentru intreaga familie, deoarece ofera zeci de expozitii in fiecare an, extrem de interesante.

De asemenea, puteti vizita orasul Nokia, situat la o distanta de 15 kilometri de Tampere, daca sunteti curiosi sa vedeti cum arata orasul in care s-au produs primele telefoane pe care le-ati utilizat vreodata. Daca doriti sa aflati mai multe despre Finlanda, puteti vizita si alte orase, cat si sate, care ilustreaza foarte bine traditiile lapone.

Cu siguranta, Finlanda poate fi unele dintre cele mai interesante destinatii de vacanta. Daca dorim sa ramanem fideli companiei Nokia, putem utiliza in continuare, in masura in care este posibil, telefoane si acumulatori Nokia originali. Acestea au fost apreciate pentru durabilitate, chiar daca au fost intrecute de functiile moderne ale telefoanelor inteligente.

Tampere este unul dintre orasele frumoase ale Finlandei, care poate fi vizitat pentru frumusetea lacurilor care il inconjoara, cat si pentru muzeele sale si obiectivele turistice. In plus, specialitatile culinare pe care le puteti savura in Finlanda va pot intregi intr-un mod placut experienta dumneavoastra turistica.

0 Shares
You May Also Like