Becuri traditionale vs becuri economice

Becuri traditionale vs becuri economice

0 Shares
0
0
0

Fiecare din noi doresc sa economiseasca si isi cauta diverse moduri prin care sa reduca din valoarea facturilor lunare fie ca este vorba despre gaze, energie electrica, apa consumata.

Ne instalam centrale individuale tocmai pentru a face economii. Ne cumparam electrocasnicele in clase de consum mici avand unul sau mai multe plusuri cu scopul de a reduce consumul de curent electric.

Cu toate acestea inca mai sunt oameni care ignora aproape in totalitate economia ce se poate face cu ajutorul unor becuri economice.

Toti stim becurile clasice cu incandescenta sau tuburile fluorescente. Ele au consumul rdicat de curent electric dar inca se numara printre cele utilizate. Tehnologia a evoluat si putem gasi oriunde alternative care sa ne asigure o economie in ceea ce priveste iluminatul.

Printre ele se numara becurile care sunt cunoscute dupa abrevierea CFL si becurile led care ofera si un consum notabil mai mic de energie.

[adsenseyu1]

Alegerea unor becuri bune pune in dificultate proprietarii. Puteti sa optati pentru becuri incandescente sau pentru neoane. Becurile CFL sau becurile ce folosesc led sunt si ele bune. In cazul in care nu stiti ce sa alegeti va oferim si cateva explicatii pentru a lamuri problema.

Durata de utilizare este un factor esential pentru a alege cele mai potrivite solutii pentru iluminat. Nu va doriti sa fiti nevoiti sa schimbati tot timpul becurile arse desi sunt destul de accesibile in ceea ce priveste pretul. Probabil preferati sa faceti o investitie in ceva durabil si sa aveti parte si de un iluminat eficient pentru perioade lugi de timp.

In ceea ce priveste durabilitatea becurile incandescente sunt pe ultimul loc . orientativ un bec care functioneaza cu incandescenta are o durata de viata de pana la 1500 de ore in cazuri foarte fericite.

Consumul de energie ne intereseaza pe toti. Cat consuma un bec? Aceasta este o intrebare foarte bun. In cazul in care aveti de ales intre mai multe tipuri de becuri trebuie sa sitit ca cele mai mari consumatoare sunt becurile incandescente.

Becul cu incandescenta consuma cat scrie pe globul de sticla. Lampile compacte si becurile economice pot sa fie gasite pe piata iar avantajul lor este consumul redus ceea ce le face mai eficiente. Cele mai economice becuri sunt becurile led .

[adsenseyu1]

Motivul pentru care un bec cu incadescenta este un consumator atat de mare de energie este faptul ca filamentul ajunge la temperaturi mari. Caldura pe care o emana reprezinta si o pierdere in procente de 50%. Becurile led sau cele economice nu emit caldura  iar consumul de energie se reduce foarte bine.

Becurile care functioneaza cu incandescenta se schimba si se inlocuiesc cel mai des pentru ca durata lor de functionare e cea mai redusa. Se defecteaza usor si se supraincalzesc si de aceea sunt sensibile la vibratii si la socuri.

La fel de usor se strica si anumite becuri economice dar au avantajul duratei de utilizare mari si au nevoie de inlocuiri rare deci sunt o investitie rentabila.

Cele mai rezistente la socuri sunt becurile cu led.

0 Shares
You May Also Like