De ce este bine sa schimbam cauciucurile in functie de anotimp?

De ce este bine sa schimbam cauciucurile in functie de anotimp?

0 Shares
0
0
0

Fie ca vorbim de iarna sau de vara, masina trebuie dotata corespunzator pentru a ne feri de accidentari si accidente care ne pot costa chiar viata.

Chiar daca iernile nu mai sunt ce erau candva, asta nu inseamna ca pe timp de iarna ar trebui sa ramanem la anvelopele de vara doar pentru ca nu mai ninge abundent. In acest caz, riscati sa fiti amendat de catre Politie sau chiar sa aveti un accident, de aceea este bine sa fiti precauti cand vine vorba de siguranta.

Cauciucurile de vara nu se pastreaza si pentru anotimpul rece, asa ca aveti mare grija la ce alegere veti face. Potrivit sfaturilor specialistilor, anvelopele de iarna se schimba inainte de prima zapada, adica prin luna octombtie, iar aceste atrebuie mentinute pana prin martie-aprilie, in functie de conditiile meteorologice.

Schimbarea anvelopelor pe timpul iernii trebuie sa aiba loc imediat ce temperaturile au scazut sub sapte grade. Anvelopele de iarna sunt facute dintr-un amestec de silina care ajuta la flexibilitatea anvelopelor, adica, chiar si la temperaturi de sub zero grade, cauciucurile isi pastreaza elasticitatea.

Flexibilitatea si elasticitatea sunt foarte importante pe timp de iarna, avand rolul de a reduce distanta de franare si de a spori aderenta. O masina dotata cu cauciucuri de iarna va deveni foarte sigur pe sosele pe timpul iernii.

Anvelopele de iarna sunt prevazute cu niste lame care functioneaza ca niste gheare care se infig in zapada si sporesc tractiunea. De asemenea, il ajuta si pe sofer sa faca manevrele care se impun in timpul condusului.

Facute special pentru iarna

Nu degeaba producatorii de anvelope auto au creat cauciucuri speciale pentru vara si pentru iarna. Folosirea eronata sau neglijenta in schimbarea cauciucurilor la schimbarea anotimpurilor va poate costa viata. Anvelopele de iarna au o mai mare aderenta decat cele de vara datorita prezentei de cinci ori a lamelelor.

Aceste anvelope de iarna sunt potrivite pentru toate tipurile de drumuri si veti circula in siguranta daca veti fi precauti. Cauciucurile de iarna sunt prevazute cu canale de scurgere a apei care procesul mult mai usor. In cazul in care nu veti schimba cauciucurile de iarna pe timpul verii, gradul de uzura va creste semnificativ si nu veti putea face altceva decat sa le schimbati cu unele noi sau second hand.

Puteti sa va achizitionati anvelope de iarna si de vara din timp pentru a nu simti cum ramaneti fara nici un ban in buzunar dintr-o data. Nu va uitati la pret cand vine vorba de siguranta, deoarece aceasta trebuie sa primeze.

Puteti apela si la cauciucuri la mana a doua, insa nu uitati ca acestea deja au fost folosite. Cele noi sunt vandute si cu garantie, asa ca daca se intampla sa se uzeze in perioada de garantie, le puteti schimba fara a mai cheltui nici un ban.

0 Shares
You May Also Like

Totul despre diagnoza auto

Pentru cei care nu stiu, diagnoza auto reprezinta totalitatea operatiilor ce constau in verificari si masurari, care sunt…
Citeste