Zoom optic pentru iPhone

0 Shares
0
0
0

Zoom optic pentru iPhone
Pentru o vreme producatorii de dispozitive si accesorii pentru iPhone au tot batut pasul pe loc in legatura cu camerele foto pe care le integrau in telefoanele smart pana cand in final au aparut si primele zvonuri despre noile camere fot integrate in telefoanele iPhone.

Vorbim despre un brevet inregistrat de Apple. Acesta arata precum un sistem optic cu elemente dinamice care asigura modificarea zoom-ului, mai exact a distantei focale, in camerele de mici dimensiuni care se integreaza pe iPhone.

Conform acestui brevet noile camere foto care au fost integrate in iPhone vor folosi o prisma pentru redirectionarea razelor luminoase catre un senzor folosind obiectivul pozitionat in lateral, in interior. Daca doriti, se poate vorbi despre un sistem care s-a inspirat de la aparatele de fotografiat DSLR, mai exact de rolul pe care oglinda il are in viteza directa. Pentru ca dimensiunile unui telefon smart nu permit sa se integreze un obiectiv zoom normal Apple a folosit aceasta solutie destul de ingenioasa.

[adsenseyu1]

Chiar daca initial nu au fost foarte multe explicatii in ceea ce priveste elementele care compun aceste camere foto si nici despre pozitia senzorului pentru imagine care ridica ceva semne de intrebare, blocul optic asigura tranzitiile de la o distanta focala la alta.

Zvonurile despre camerele foto imbunatatite oferite de Apple pentru telefoanele smart au aparut inainte ca iPhone 5 sa fie scos pe piata. Ulterior au fost si alte firme care anuntau astfel de dispozitive dar care nu ofereau detalii despre functionarea lor. Cu toate acestea iPhone 5 nu a beneficiat de un astfel de dispozitiv dar ideea nu a fost abandonata.

In acelasi timp au aparut si scepticii care considerau ca un astfel de dispozitiv nu ar fi necesar pentru un telefon smart. Cu toate acestea au aparut foarte multe adaptoare si accesorii care permit folosirea unor obiective mici si care sunt destinate dispozitivelor iPhone.

Integrand astfel de dispozitive in telefoanele smart Apple ar avea tot potentialul sa revolutioneze piata telefoanelor mobile. Telefoanele smartphone cu camera sunt foarte populare si au inceput sa concureze cu aparatele de fotografiat compacte, iar unele dintre ele chiar cu tehnologia DSLR datorita unui mod de utilizare foarte usor sau a calitatii tot mai bune a imaginilor.

[adsenseyu1]

Ceea ce lipseste cu adevarat unor astfel de telefoane este zoom-ul optic. Apple lucreaza in permanenta la imbunatatirea camerelor foto de pe telefoanele mobile si de pe tablete tocmai pentru a oferi utilizatorilor de iPhone o experienta cat mai asemanatoare cu cea a utilizarii camerelor foto compacte.

Noile imbunatatiri prevazute pentru viitoarele generatii de iPhone sunt menite sa revolutioneze piata si sa genereze un nou trend daca vorbim despre telefoane smart cu camera si tablete. In functie de modul in care va raspunde concurenta, si daca vor aparea sisteme optice asemanatoare, se poate asista la o scadere a vanzarilor de aparate foto compacte, foarte dramatica.

Steve Jobs a afirmat ca ar vrea sa schimbe modul in care oamenii comunica si fac fotografii si brevetul poate sa duca la realizarea acestei dorinte. Se urmareste crearea unui dispozitiv care sa satisfaca foarte bine toate nevoile, de la cea de comunicare si pana la fotografii si videoclipuri.

0 Shares
You May Also Like