Zambet frumos si sanatos, oferit de un aparat dentar

0 Shares
0
0
0

Pentru cine nu cunoaste, un aparat dentar reprezinta cea mai buna modalitate de indreptare a dintilor. Aceste asa zise instrumente, sunt de mai multe feluri, fiecare dintre acestea fiind recomandat avand in vedere problemele dentare ale fiecarui pacient. Daca doriti o clasificare a acestor aparate dentare, ele sunt fixe si mobile. Un aparat dentar fix este realizat din sarme si inele sau din ceramica, iar unul mobil din sarme si o placuta acrilica din plastic.

Montarea unui astfel de instrument, este o buna oportunitate de indreptare a dintilor, iar avantajul unei asemenea proceduri este reprezentat, in primul rand de faptul ca veti avea posibilitatea sa zambiti mult mai larg, fara a mai fi complexati de faptul ca dintii dumneavoastra au un aspect inestetic.

De asemenea, tot un mare avantaj oferit de montarea unui aparat dentar, il reprezinta si faptul ca imbunatateste in mod considerabil, masticatia, fapt ce se va reflecta in disparitia problemelor digestive aparute tocmai din cauza danturii necorespunzatoare.

Dupa cum observati, montarea unui aparat dentar este foarte benefica, atat din punct de vedere al aspectului danturii, cat si din punct de vedere functional.
Din punct de vedere al dezavantajelor, se pare ca acestea nu prea exista, cu exceptia faptului ca pentru o perioada de cateva zile dupa montare, unii pacienti pot avea o oarecare jena, insotita in unele cazuri si de o durere usoara.

Nu trebuie sa va speriati cand auziti de durere, deoarece aceasta este cu mult diferita de durerile obisnuite de dinti, si nu are nevoie de niciun fel de calmant. De multe ori, este un fel de durere psihologica, impusa, care in momentul acomodarii cu aparatul, va dispare sau va fi ignorata complet.

Medicii de la acest cabinet stomatologic iasi recomanda montarea unui aparat dentar inca de la varste fragede, deoarece sansele ca dintii sa se alinieze perfect sunt mult mai mari. Chiar daca nu este un lucru general valabil, in functie de caz, un astfel de tratament ortodontic este bine sa fie inceput chiar si cand dentitia este mixta. De regula, varsta ideala pentru o astfel de interventie este pe undeva in jurul a 12 ani, deoarece la aceasta varsta cam toti dintii de lapte au fost inlocuiti.

Dupa cum am precizat, cu toate ca medicii recomanda montarea acestui aparat inca din perioada copilariei, deoarece acest lucru ofera mai multe avantaje, tineti cont de faptul ca niciodata nu este prea tarziu pentru a face o astfel de interventie.

Impreuna cu o igiena corespunzatoare, un aparat dentar este solutia idela prin care un adult poate obtine un zambet frumos, dar si sanatos.
Pretul unui astfel de instrument ortodontic difera in functie de tipul ales, iar acest lucru se face numai de comun acord cu un medic specialist stomatolog.

0 Shares
You May Also Like