Tot ce trebuie sa stii despre amanetare bijuteriilor

Tot ce trebuie sa stii despre amanetare bijuteriilor

0 Shares
0
0
0

In Romania, exista foarte multe persoane care in momentul in care dau de greu si au nevoie sa faca rost cat mai rapid de o suma de bani, aleg sa se imprumute de la o casa de amanet.

In ceea ce priveste casele de amanet, cu totii cunoastem faptul ca in trecut oamenii alegeau sa isi amaneteze bijuteriile pentru a face cat mai rapid rost de bani.

Ei bine, aceste case de amanet bijuterii reprezinta solutia ideala pentru toti cei care au nevoie de bani, si care isi doresc sa se imprumute, girand cu una sau cu mai multe bijuterii.

Asadar, amanetarea bijuteriilor inseamna obtinerea unei sume de bani cu imprumut, iar cel care solicita imprumutul gireaza cu una sau chiar cu mai multe bijuterii.

Trebuie precizat faptul ca amanetarea bijuteriilor se poate realiza numai pe baza de contract de amanet, asa ca totul se desfasoara legal iar clientii nu vor putea sa fie pacaliti in nici un fel.

Contractul de amanet cuprinde informatii foarte utile, precum suma de bani oferita drept imprumut de catre casa de amanet, dar si bijuteria sau bijuteriile pe care clientul le ofera drept garantie in schimbul banilor primiti cu imprumut.

De precizat este faptul ca un contract de amanet in cele mai multe cazuri se incheie pe o perioada minima de 5 zile, insa acesta se poate incheia si pe mai multe zile. Cel mai lung contract de amanet bijuterii se incheie de regula pe o perioada de 30 de zile.

Tot referitor la contractul de amanet si la amanetarea bijuteriilor, trebuie precizat faptul ca persoanele care au solicitat un imprumut si au girat cu una sau mai multe bijuterii, pot sa returneze si mai repede banii decat se precizeaza in contractul de amanet, iar astfel se va recalcula comisionul.

In cazul in care insa, clientii nu reusesc sa adune in timp util banii pentru a-si achita datoria si pentru a-si recupera bijuteria sau bijuteriile amanetate, trebuie precizat ca acestia pot sa solicite extinderea valabilitatii contractului de amanet.

Deasemenea, la fel ca si in cazul achitarii datoriei inainte de expirarea datei limita, si in acest caz, se va recalcula comisionul. Acesta va fi ceva mai mare, insa cu siguranta clientii caselor de amanet trebuie sa plateasca acest comision pentru a-si putea recupera bunul sau bunurile amanetate.

In ceea ce priveste bijuteriile, important de precizat este faptul ca aceste case de amanet accepta si bijuteriile din aur alb, dar si bijuteriile din aur galben sau bijuterii cu pietre semipretioase sau bijuterii cu pietre pretioase.

Exista insa si situatii in care cei care isi amaneteaza bijuteriile pur si simplu nu isi mai doresc sa le recupereze, asa ca nu mai platesc datoria pe care o au la casa de amanet. Acest lucru inseamna automat faptul ca bijuteriile respective vor fi mai apoi scoase la vanzare de catre casele de marcat.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cateva detalii importante care trebuiesc cunoscute atunci cand vine vorba despre amanetarea bijuteriilor.

0 Shares
You May Also Like