Telefonul mobil – un banal indispensabil zilelor noastre

0 Shares
0
0
0

Telefonul mobil – un banal indispensabil zilelor noastrePentru fiecare dintre noi telefonul mobil a devenit un lucru atat de folosit incat, nu ne putem imagina ziua fara el si fara sa il folosim.

Motivele pentru care suntem atat de legati de acest obiect absolut indispensabil sunt neunumarate, insa printre ele, principalul motiv il reprezinta nevoia acuta de comunicare.

In definitiv aparitia telefonulului mobil reprezinta apogeul tehnologiei moderne, cunoscand o puternica dezvoltare intr-o perioada relativ scurta de timp.

Atentia dezvoltatorilor de tehonologie mobila s-a oprit asupra acestor obiecte astfel incat au reusit sa revolutioneze terminalele gsm ajungand ca ele sa cantareasca de la aproximativ, un kilogram cat cantarea primul telefon mobil, pana la cateva zeci de grame cat ajung sa cantareasca telefoanele zilelor noastre.

Insa, asa cum orice lucru are o istorie si telefonul mobil detine un trecut interesant ce a cunoscut o crestere vertiginoasa.

[adsenseyu1]

Spre exemplu, cati dintre noi, cunosc faptul ca, telefonul mobil este aparut pe piata de aproximativ 40 de ani, era foarte mare si detinea foarte multe butoane? Iata ca astazi, s-a trecut de la multitudinea de butoane la telefonele cu toucshcreen Nokia, ceea ce reprezinta de fapt o noua etapa in viata terminalelor GSM, fiind cunoscut de altfel de majoritatea ca telefoane de ultima generatie sau smartphone.

Un alt lucru mai putin cunoscut despre telefoanele mobile si ceea ce s-a schimbat la ele in timp, il reprezinta capacitatea memoriei acestora. Daca in trecut exista o reala problema in ceea ce priveste memorarea numerelor de telefon intr-un astfel de terminal, fiind limitat la un numar de 99 de contacte, astazi memoria unui telefon poate cuprinde un numar nelimitat contacte, ba chiar existand posibilitatea de a mari memoria telefonului cu ajutorul unui card de memorie.

O alta curiozitate in ceea ce priveste telefonul mobil il reprezinta aparitia primului mesaj scris. Astazi aproape ca nu exista moment din zi in care sa nu scriem sau sa nu primim cate un mesaj scris, considerandu-l un lucru absolut normal sau banal. Primul mesaj scris insa, a aparut in anul 1994 o data cu primul telefon capabil sa transfere si date fax.

De-a lungul timpului si grupul tinta al utilizatorilor de telefoane mobile s-a schimbat. Daca, primele telefoane mobile au fost create si gandite pentru oamenii de afaceri, astazi, aproape ca nu mai exista telefoane mobile special concepute pentru aceasta bransa sau pentru restul populatiei.

[adsenseyu1]

Datorita avantului cu care dezvoltatorii diferitelor firme de telefonie mobila s-au implicat, astazi exista telefoane mobile super inteligente, fiind cumparate in egala masura de tinerii dornici de a se bucura de toate functiile unui telefon mobil, cat si de persoane care folosesc telefonul mobil ca pe un organizator al fiecarei zile.

In voga, sunt astazi telefoanele mobile cu touchscreen Nokia fiind alese de cumparatori datorita mai multor considerente, printre care ecranul mare si rezistent, culorile acestuia dar si rezistenta telefonului in timp.

Chiar si telefonanele cu touchscreen s-au reinventat, daca inainte utilizatorii acestuia se foloseau de un stilou special conceput pentru a intra in funcntiile acestuia, astazi s-a inventat telefonul cu touchscreen Nokia, care practic reprezinta un ecran tactil, totul fiind posibil cu o simpla atingere a ecranului cu degetul.

Pentru a beneficia de cat mai multe accesorii pentru smartphon-ul pe care il detineti, dar si pentru a ii imbunatati calitatile, la dispozitie va sta site-ul  Accesoriigsm.ro, unde va puteti gasi componente dar si piese GSM de calitate .

0 Shares
You May Also Like