Resoftarea pentru smartphone-urile Samsung prin programul Odin

Resoftarea pentru smartphone-urile Samsung prin programul Odin

0 Shares
0
0
0

In situatia in care softul smartphone-urilor Samsung are probleme, se recomanda instalarea unui program de resoftat al sistemului de operare Android.

Acest program este o aplicatie numita Odin, folosita la instalarea fisierelor de firmware si fisiere pentru personalizarea telefoanelor. Este un program foarte util pentru actualizarea soft-ului si aplicatiilor smartphone-ului Samsung si foarte usor de utilizat.

Se poate efectua resoftarea prin service-uri autoritate pentru reparatii Samsung.

Pentru cei care doresc sa isi resofteze singuri telefonul, iata pasii pe care ar trebui sa ii urmeze:

Se recomanda versiunea Odin3. Se va inchide intai telefonul cu Power Off. Se foloseste un USB JIG, un dispozitiv USB obligatoriu pentru rootare sau instalarea unui custom ROM pe un telefon Android.

Este folosit pentru a intra in download mode pentru resoftarea telefonului. Arata ca o mufa micro-usb cu un rezistor de 301kohmi, si trebuie conectat intre pinii nr. 4 si nr. 5 de pe mufa.  De ce este nevoie de acest JIG? Pentru ca daca este scris un firmware gresit, telefonul nu mai intra in modul recovery sau download.

Se gaseste mai greu, se poate insa si face acasa, dintr-o mufa micro-usb, 2 rezistori vechi de 300k si 1 kohmi si cu pistolul de lipit se aduna totul impreuna.  Ce face acest dispozitiv? Se va descarca programul Odin3 de pe un laptop, si se va deschide telefonul, si se va conecta la laptop pentru a incepe resoftarea.

Se verifica daca telefonul este recunoscut de catre aplicatie prin afisarea unui dreptunghi galben sau albastru, care daca nu apare trebuie instalata aplicatia Samsung Kiess pentru drivere. Trebuie bifate Auto Reboot si F. Reset Time, si debifat Re-Partition. Apoi sa apasa Start.

Este o reparatia a soft-ului care va garanteaza resoftarea, adica practic pune smartphone-ul Samsung in starea de functionare, pentru ca doar prin aplicatii telefonul este functional, si se intampla de atatea ori ca aplicatiile sa nu mai functioneze, sau sa se viruseze telefonul. Deci va veti gandi, desigur, ce puteti face?

Se recomanda resoftarea in service-uri autorizate care pentru Samsung folosesc programul de resoftat Odin cu mare succes. Daca veti incerca acasa, este mai dificil, pentru ca trebuie sa aveti USB JIG, si sa urmati cu strictete pasii explicati mai sus.

In ambele cazuri, programul Odin va resofta telefonul dumneavoastra in cele mai bune conditii, oferind actualizarea softului existent, atat de necesara pentru ca telefonul inteligent sa fie utilizat cu rapiditate, precizie, fara probleme.

In concluzie, programul Odin este o solutie extrem de necesara pentru resoftarea telefonului Samsung, care va fi din nou un telefon functional, il veti utiliza pentru toate aplicatiile de care dispuneti cu maxima siguranta pentru ca a fost resoftat prin cel mai bun program existent in prezent.

Resoftarea este utila de cate ori aveti probleme cu soft-ul unor smartphone-uri Samsung, sau daca apar versiuni de soft noi, cand navigarea este mai lenta, cand se blocheaza telefonul, sau functiile acestuia, sau cand este virusat, sau daca se doreste schimbarea limbilor din meniu, sau daca apar mesaje de eroare, precum memorie plina, sau daca seriviile de date necesita o vesioune noua de soft.

0 Shares
You May Also Like