Produsele bisericesti realizate cu traditie in 2018

0 Shares
0
0
0

Credinta si speranta sunt printre putinele lucruri care leaga crestinii intre ei. Astfel, religia are o importanta sporita in vietile fiecaruia, fiind un etalon al societatii moderne din zilele de astazi. Produsele bisericesti au scopul de a face trimitere asupra traditiilor si tainelor crestin ortodoxe.

Daca si tu te numeri printre cei interesati de acest mediu, ti-am pregatit in randurile de mai jos un articol care te va ajuta sa intelegi atat importanta acestor produse bisericesti, cat si momentele in care trebuie sa fie purtate.

Ce produse sunt specifice si vei intalni in mediul bisericesc?

Pentru a recunoaste articolele originale, lucrate manual si in detaliu de specialistii din domeniu, trebuie sa ai cunostinte, sa fii familiarizat cu acestea, indiferent ca este vorba despre un epitaf sau orice alt obiect specific.

Vestimente preotesti

Daca esti in cautarea unor raspunsuri cu privire la vestimente bisericesti, nu uita ca trebuie sa fii atent la urmatoarele aspecte: calitatea materialului din care este confectionata haina, detaliile facute in traditia crestin-ortodoxa, dar si la texturile specifice fiecarui produs.

Vestimentele de acest gen pot fi atat arhieresti (cuprind mai multe tesaturi si detalii cusute manual), bordate manual sau tesute cu ajutorul unei masini de cusut specializate, cat si vestimente realizate special pentru Invierea Domnului. Culorile generale ce insotesc aceasta vestimentatie ortodoxa sunt in general albe sau crem deschis, in timp ce motivele sunt reprezentate de simboluri precum cruci de culoare albastra, aurie si bineinteles crem.

Epitaful

Pentru necunoscatori, epitaful este o bucata de stofa brodata manual cu motive si imagini reprezentative bisericii ortodoxe romane. Acest produs nu trebuie sa lipseasca dintr-o biserica. Materialele din care este brodat epitaful pot varia in functie de preturi si de numarul motivelor si a imaginilor bisericesti ce necesita sa fie brodate manual pana in cel mai mic detaliu.

Epitrahile

Aceste parti ale vesmintelor preotului sunt necesare pentru a realiza sfintele taine ale impartasaniei si ale spovedaniei. Deseori, ele vin in culori standard, fiind usor de recunoscut. Acestea pot fi atat negre cu motive aurii, cat si albastre, verzi, rosii si bineinteles albe. Si acestea la randul lor pot fi brodate sau tesute. Singurul lucru care variaza este pretul alocat fiecarui model.

Acoperamintele bisericesti

Acestea sunt esentiale pentru a invalui mesele, cat si alte obiecte de mobilier. Cu siguranta ca  le-ai observat si tu in momentul in care se citeste Evanghelia sau chiar si atunci cand se aduce aceasta.

Bedernita

Bedernita este un accesoriu ce necesita sa fie purtat doar pe partea dreapta a corpului, de rangurile mari bisericesti precum episcopii sau preotii ce detin cuvantarea de a o purta. Aceasta se mai poate gasi si sub numele de epigonat, fiind un element liturgic de forma patrata.

Iata deci care sunt cateva dintre articolele specific mediului bisericesc. In conditiile in care te afli in categoria celor ce cauta sa le cumpere, poti accesa cu incredere www.vesmintebisericesti.ro  pentru a te interesa despre oferte echitabile, de o calitate corespunzatoare.

0 Shares
You May Also Like