Cele mai multe persoane au folosit cel putin o data ceara in confortul propriei locuinte si stiu cum ar trebui sa o foloseasca. Cu toate acestea nu ne-am decis sa va explicam exact cum se foloseste aceasta ceara pentru a va ajuta sa evitati riscul de a va accidenta.
Atunci cand incalziti ceara va recomandam sa aveti grija pentru ca acest material poate sa atinga temperaturi foarte mari si va puteti accidenta.
Pentru asta mai bine utilizati un decantor ceara care sa va ajute sa reglati corect temperatura. De asemena este recomandat sa protejati cat mai bine zona de lucru deoarece sunt mari sanse sa stricati canapele si covoare si in general toate suprafetele textile pe care pica aceasta.
In cazul in care totusi cade ceara pe ceva lasati sa se intareasca foarte bine si apoi o puteti scoate. In cazul in care raman si urme puteti sa aplicati o bucata de material pe pata si sa calcati zona respectiva cu un fier de calcat.
[adsenseyu1]
Ceara traditionala va veni ambalata sub forma de dreptunghiuri sau discuri si se va putea gasi in caserole de aluminiu. Aceste caserole se pot pune si direct pe foc si recomandarea noastra este sa nu cumparati caserole ieftine din supermarketuri pentru ca au o caltate inferioara.
Recipientul de incalzit poate sa fie o oala, un ibric, sau orice alt vas pe care nu il mai folositi. Se recomanda sa folositi spatule din lemn si in cazul in care nu aveti o spatula speciala, puteti si sa improvizati folosind bete de inghetata groase sau lingurile din lemn de bucatarie.
Uleiul de dupa se va folosi pentru a elimina toata ceara care a mai ramas pe piele. Nu este necesar sa fie ulei special pentru ca este la fel de bun si uleiul de floarea soarelui sau uleiul de masline.
Ceara nu se dizolva in apa si nu va disparea in timpul spalarii. Uleiurile speciale au avantajul ca si calmeaza pielea nu doar o curata.
Nu e un procedeu foarte complex dar are nevoie de multa atentie. Ceara se va incalzi pana cand se topeste si se va lasa putin la racit pana cand are consistenta smantanii si apoi se va incerca temperatura testand pe o zona mica de pe mana. In cazul in care temperatura e suportaila ceara se va aplica pe toata zona dorita.
[adsenseyu1]
E important sa urmati unghiul si directia de crestere altfel veti ramane tot cu parul nedorit. Pielea se sustine cu o mana iar cu cealalta se trage in sens invers celui de crestere.
In cazul in care parul nu se ia din prima puteti sa mai asteptati o vreme pana cand puneti din nou ceara pentru ca pielea e deja sensibila.
Fasiile utilizate se pot recicla sau arunca si ceara nu se mai poate utiliza din momentul in care culoarea ei este complet schimbata. In momentul in care o folositi din nou puteti sa incercati sa filtrati parul din ea cu sita.
Cand puneti ceara pe piele aveti grija sa fie in cantitate moderata care sa nu fie nici foarte subtire dar nici foarte groasa.