Majoritatea proprietarilor de smartphone folosesc serviciile de localizare

Majoritatea proprietarilor de smartphone folosesc serviciile de localizare

0 Shares
0
0
0

9 din 10 utilizatori de smartphone din Statele Unite folosesc servicii de localizare pe propriul telefon mobil, potrivit unor date ale Pew Research Center. Cauti service gsm Bucuresti? Intra pe Servicegsm.ro si vei fi asistat de cei mai buni specialisti!

Totusi, este destul loc pentru ca acest numar sa creasca in continuare. eMarketer estimeaza ca numarul de utilizatori ai smartphone-urilor va creste cu aproximativ 8.7% in 2016, iar numarul celor care vor folosi serviciile de localizare, va creste si el cu aceeasi rata procentuala.

Asa cum se poate vedea din raportul celor de la eMarketer, pentru a pune folosirea serviciilor de localizare in perspectiva, ne vine in ajutor compararea nivelurilor de penetrare a acestei activitati, in comparatie cu alte activitati pe care le poate efectua un user de smartphone, pe mobilul sau.

Cand a incercat o astfel de comparatie, Pew Research Center, a constatat ca o mare parte dintre utilizatori folosesc serviciile de localizare, iar ceva mai putini folosesc serviciile pentru muzica de exemplu sau pentru streaming video.

[adsenseyu1]

Doua treimi (67%) dintre utilizatorii adulti de smartphone au afirmat ca folosesc Pandora, Spotify sau alte servicii de streaming pentru fisiere de muzica si/sau streaming video pe smartphone-ul lor, mai putin de jumatate (adica 47%) folosesc aplicatiile de video chat, iar o treime declara ca au vizualizat filme sau programe TV pe telefonul lor, printr-un serviciu de subscriptie platit (printr-un abonament) asa cum ar fi cele oferite de Netflix sau Hulu Plus.

Pentru a face o comparatie, 90% dintre cei care au raspuns la chestionare, au declarat ca si-au folosit propriul smartphone pentru a se putea orienta si pentru a putea ajunge mai repede dintr-un loc in altul, cu alte cuvinte au folosit serviciile de localizare GPS incluse in telefonul mobil.

De asemenea, au folosit aceste servicii si pentru a primi recomandari despre locatia in care se afla, precum si alte informatii utile (localizarea muzeelor, a obiectivelor turistice ce pot fi vizitate, trasee turistice, etc.).

[adsenseyu1]

Dar ce inseamna 90% din totalul utilizatorilor? O estimare mai corecta  bazata pe cercetarile celor de la Pew Research Center si eMarketer in 2015, sugereaza ca acest numar se apropie de 153 de milioane de persoane.

Acest grup de utilizatori smartphone, se bazeaza in general pe folosirea aplicatiilor, multe dintre acestea cerand accesul la serviciile de localizare integrate. eMarketer estimeaza ca 96% din proprietarii de smartphone din Statele Unite, folosesc in mod regulat aplicatii pe telefon, in anul 2016.

Nu toate aplicatiile cer permisiunea pentru folosirea serviciului de localizare. Cele care totusi o fac, au un motiv de a cere permisiunea utilizatorului, se le ofere accesul la serviciul de localizare si aceste aplicatii, au o valoare deosebita pentru consumator.

Pemiterea accesului unei aplicatii de tip weather are un scop evident. Pentru astfel de aplicatii este imperios necesar, ca accesul sa se poata face fara obstacole. In ceea ce priveste alte tipuri de aplicatii, daca nu sunteti siguri despre o aplicatie anume (de ce anume v-ar cere accesul la GPS), ii puteti bloca accesul oricand, fara probleme.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste