Apple declara ca Error 53 de pe iPhone este de fapt o masura de securitate

Apple declara ca Error 53 de pe iPhone este de fapt o masura de securitate

0 Shares
0
0
0

Daca esti un utilizator de iPhone ce nu s-a confruntat pana acum cu deja celebrul “error 53”, considera-te foarte norocos. Aceasta eroare, care de obicei forteaza iPhone-urile cu display-uri inlocuite sau butoanele de Home sa intre intr-un fel de loop dupa efectuarea unui update software – a fost considerata un bug, pana in momentul in care Apple a clarificat lucrurile intr-un interviu acordat celor de la The Guardian.

Daca esti in cautare de piese iPhone originale, intra pe Magaziniphone.ro si vei gasi acolo cele mai bune piese, la un pret mai mult decat decent.

“Protejam datele de la senzorul de amprenta folosind o cheie securizata, care este aplicata intr-un mod unic senzorului touch ID. Atunci cand iPhone-ul respectiv este servisat de catre un partener autorizat Apple sau de catre un service oficial Apple, aceasta “imperechere” este revalidata”, declara cei de la Apple.

[adsenseyu1]

Aceasta verificare asigura securitatea device-ului, precum si a feature-urilor iOS, care sunt in stransa legatura cu senzorul touch ID. Atunci cand sistemul iOS detecteaza un failure (eroare) al acestei imperecheri – touch ID, inclusiv Apple Pay sunt dezactivate, pentru ca device-ul in cauza sa ramana unul sigur.

Cei de la Apple au admis intr-un mod tacit ca schimbul de replici cu reporterii de la The Guardian a fost un pic mai “plin de jargon tehnic”, alegand mai departe sa dea si o declaratie oficiala pentru a lamuri si mai bine lucrurile:

“Luam securitatea clientilor nostri foarte in serios, iar Error 53 este rezultatul unor verificari de securitate, concepute pentru protejarea clientilor nostri. Sistemul de operare iOS verifica daca Touch ID sensor de pe iPhone-ul tau sau de pe iPad functioneaza intr-un mod corect. Daca iOS gaseste o greseala, verificarea se intrerupe iar Touch ID si Apple Pay inceteaza sa mai functioneze.

Aceasta masura de securitate este necesara pentru a proteja device-ul tau de eventuale incercari de fraudare, prin intreruperea accesului la functiile senzorului Touch ID. Daca un client (utilizator) se confrunta cu Error 53, il incurajam sa contacteze foarte rapid, Apple Suport.”

[adsenseyu1]

Pana acum, totul este in regula in ceea ce ne priveste, analizand aceste declaratii ale Apple, dar mai este o problema: De fapt, problemele cu adevarat grave pentru utilizatorii comuni, apar atunci cand telefonul incearca sa restaureze un anumit update de software sau sa faca un update de software nou, acest proces declansand procese aditionale de verificare si de securitate, ce par a declansa la randul lor, eroarea in cauza.

Acest bug trebuie rezolvat, nu putem folosi device-ul si nu putem efectua actualizarile la zi, asteptandu-ne ca la fiecare posibil update oricat de mic ar fi acesta, sa constatam ca telefonul nostru nu mai poate fi folosit.

Daca totusi v-ati confruntat cu eroarea respectiva, noi va recomandam sa accesati cat mai curand Apple suport si sa le descrieti pe larg exact pasii de update (si ce aplicatii au beneficiat de update) in momentul in care a aparut eroarea, pentru ca aceasta sa fie indepartata cat mai usor. Nu recomandam in acest caz incercarea de reformatare a telefonului.

0 Shares
You May Also Like