Locuintele viitorului, mai inteligente cu ajutorul smartphone-ului

0 Shares
0
0
0

Locuintele viitorului, mai inteligente cu ajutorul smartphone-uluiPentru cei care cauta un display iPhone 5 pentru smartphone-ul lor, ei au acum la dispozitie numeroase oferte foarte bune ce pot fi gasite imediat pe internet la unele dintre cele mai bune preturi.

Smartphone-urile ne pot ajuta in numeroase feluri, in viata de zi cu zi. Ele sunt deosebit de utile in special in controlarea modului in care controlam totul in casa, ceea ce in viitor va fi pus in practica din plin.

Tendinta celor care utilizeaza tehnologia inteligenta este de a o folosi pentru a controla consumul de energie din locuinta, dar si pentru a-si asigura siguranta familiei. Unul dintre cele mai bune dispozitive este cel produs de Nest Labs.

Noul produs este o camera video folosita la monitorizarea locuintei in mod inteligent, functiile pe care aceasta le are fiind diferite fata de ceea ce cunoastem, in general, in acest domeniu. Nest Cam reprezinta o versiune noua a produsului mai vechi denumit Dropcam. Nest Cam poate inregistra imagini la calitate full HD cu rezolutia 1080p.

[adsenseyu1]

In plus, aceasta camera poate fi folosita si pentru vizionarea pe timp de noapte, fiind dotata si cu un microfon cu ajutorul caruia oricine sa poate comunica prin intermediul acestei camere video performante si multifunctionale.

Suportul ei este facut dintr-un aliaj special de zinc si e flexibil. Astfel, ea poate fi reglata asa cum doreste proprietarul si se poate atasa inclusiv unei suprafete metalice cu ajutorul magnetului pe care il incorporeaza.

Tot ceea ce se petrece in casa ta sau in jurul acesteia poate fi urmarit in timp real prin intermediul unei aplicatii pe care o instalezi in telefonul tau inteligent.

Acest dispozitiv de monitorizare te poate avertiza pe telefonul tau atunci cand o persoana straina patrunde in spatiul privat al locuintei sau in perimetrul acesteia, intr-o zona pe care o desemnezi tu in raza de vizualizare data de camera video instalata.

Nest Cam poate face diferenta intre o frunza care cade din pom si o persoana straina prezenta pe in curtea casei tale. Acest lucru este posibil datoria senzorilor inteligenti de miscare, aceste componente fiind responsabile de indeplinirea unei asemenea sarcini dificile.

[adsenseyu1]

Producatorul ii asigura pe proprietarii care isi instaleaza sistemul Nest in locuinta de faptul ca intimitatea lor va fi protejata in totalitate.

In acest domeniu au aparut si probleme legate de unele dispozitive care ajutau la spionarea unor persoane prin intermediul televizoarelor inteligente, prin dispozitivele Xbox One Kinect 2013 sau prin intermeidul unor calculatoare de tip desktop care aveau incorporate dispozitive de supraveghere. Noua camera produsa de Nest cripteaza totul cu o metoda sigura care ii poate linisti pe toti cei care sunt ingrijorati de acest aspect.

Astfel, telefoanele mobile isi fac loc tot mai mult in viata noastra de zi cu zi si ne ajuta sa urmarim mai bine ceea ce se petrece in jutul nostru. Acum exista numeroase aplicatii ce pot fi instalate in ele, prin acestea putand sa controlam totul in locuinte, de la electricitate la incalzire si supravegherea perimetrului acesteia.

0 Shares
You May Also Like