Laminatoare la cald si la rece - cum ne ajuta si cum le alegem

Laminatoare la cald si la rece – cum ne ajuta si cum le alegem

0 Shares
0
0
0

Daca te-ai intrebat vreodata ce rol are un laminator, e mai simplu decat ar parea. Acest echipament aplica o folie de protectie pe documente, astfel incat ele sa fie protejate de diversi factori, cum sunt de exemplu razele ultraviolete sau umiditatea.

Aceasta folie de protectie este ideala pentru documentele din birouri, care sunt de multe ori supuse deteriorarii din cauza ca se lucreaza mult cu ele si trec des din mana in mana.

Laminarea este extrem de utila oricui doreste sa-si protejeze documentele impotriva deteriorarii fara a ingreuna manipularea lor. Un document laminat este protejat impotriva umiditatii, amprentelor, incretirii, petelor, razelor ultraviolete si multor alti factori. Procesul de laminare este extraordinar pentru documente, caci ele isi pastreaza culorile vii si aspectul curat pe termen foarte lung, ceea ce stim ca nu prea este posibil in alte conditii.

In general, nu este dificil sa folosesti un laminator. Totusi, este bine sa cunosti cateva aspecte despre laminatoare inainte de a cumpara un astfel de echipament pentru birou. Trebuie sa stii ca exista doua tipuri de laminatoare dupa modul cum prelucreaza folia: laminatoare la rece si laminatoare la cald.

De fapt, exista laminatoare la rece care pot lamina si la cald. Cele care incalzesc folia o ajuta sa fie mai bine fixata si sunt eliminate bulele de aer care pot ramane intre folii atunci cand laminarea se face la rece.

Laminatoarele la cald utilizeaza placute sau role incalzite. Cu ajutorul presiuni si caldurii, folia este aplicata pe documente. Acest proces este recomandat pentru laminarile permanente, adica atunci cand dorim sa protejam definitiv un document.

Laminarea la rece este utila pentru protejarea temporara a documentelor. Sistemele de role sunt ajustabile pentru a corespunde mai multor cerinte in ceea ce priveste grosimea documentelor ce necesita laminare.

E lesne de inteles deci ca sunt de preferat laminatoarele care lucreaza si la cald, deci vei tine cont de asta atunci cand vrei sa cumperi un astfel de echipament. Totusi, in unele cazuri sunt necesare laminatoarele la rece.

In general, trebuie folosit un laminator care sa aiba dimensiuni corespunzatoare documentului care urmeaza sa fie laminat. Exista diverse tipuri de laminatoare, unele fiind special concepute pentru o utilizare limitata, iar altele pentru utilizare frecventa, acesta fiind semi-profesionale si profesionale.

Alegerea se face in functie de necesitate, astfel ca daca nu ai o afacere, nu are rost sa cumperi un laminator profesional sau comercial.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste