Inelul de logodnă  – Asocieri și semnificații

0 Shares
0
0
0

De-a lungul istoriei, iubirea a constituit un izvor de inspirație pentru nenumărați autori, indiferent dacă aceștia erau scriitori, muzicieni, poeți, pictori ș.a.m.d. Acest sentiment a inspirat și alte domenii – precum industria bijuteriilor. Astfel că, inelul a dobândit în timp diverse semnificații, de la forma circulară care simboliza perfecțiunea până la simbolul extraordinar de puternic al legăturii dintre doi oameni care se iubesc.

Inelul de logodnă. Origini și tradiții

Unele surse atestă faptul că obiceiul inelului de logodnă provine de la vechii egipteni care foloseau aceste bijuterii pe post de sigiliu. Fiind un simbol al puterii, persoanele care îl purtau se bucurau de mai multă autoritate. De obicei, inelul sigilar era incrustat cu o piatră dură, gravată în adâncime care purta numele de intalie sau camee.

În cazul în care o persoană de viță regală voia să-și transfere puterea unui oficial, era obligată să-i dăruiască propriul său inel. De altfel, obiceiul de a purta inelul de logodnă pe al patrulea deget de la mâna stângă provine din Grecia antică; se considera că prin acest mod se realiza conexiunea cu vena amoris (vena iubirii).

Mai apoi, această podoabă a fost utilizată, în special, pentru atributele sale estetice, iar materialul din care era făurit era un factor indicator al statutului social. Prin urmare, femeile care aparțineau familiilor sărace aveau inele confecționate din bronz, sticlă sau lut, iar cele care proveneau din cercuri sociale aristocratice purtau inele de aur chiar pe toate degetele.

Papa Nicolae I a impus o condiție obligatorie și anume inelul de logodnă să fie fabricat numai din aur, deoarece aceasta era o dovadă incontestabilă că soțul putea să aibă grijă de viitoarea sa mireasă. Cu toate acestea, Papa Inocențiu al III-lea a aprobat în anul 1215 convenția conform căreia inelele puteau fi confecționate din orice metal – inclusiv fier sau argint.

Ceremonia de logodnă, un eveniment semnificativ al iubirii

În multe contexte culturale și temporale, exista credința conform căreia fierul are o valoare sacră, deoarece unele popoare considerau că acest metal este un soi de mesager care transmite un mesaj pământenilor, fiind un element mistic care provine din lumea zeilor.

În religia creștină, cercul este un reprezentat deosebit al legăturii sacre care se apare între doi oameni care se iubesc. Prin intermediul ritualului de căsătorie, cei doi formează un întreg, o relație indestructibilă. De altfel, călugărițele, poartă inele din alt motiv – aceste bijuterii au o semnificație aparte – simbolizează uniunea cu Hristos.

Reprezentații Bisericii considerau ceremonia de logodnă ca fiind cel mai important eveniment din cadrul nunții. Dacă viitoarea soție primea un inel simplu fabricat dintr-un material precum fierul, acest lucru nu putea însemna decât faptul că logodnicul său avea o situație materială precară și că nu va beneficia de stabilitate din punct de vedere economic, astfel că viața pe care o va duce alături de el nu va fi lipsită de griji.

Încă din momentul în care femeia accepta această bijuterie, înseamna că era dispusă să-i fie supusă până la moarte. Mai apoi, exista un obicei conform căruia mireasa primea de la soțul ei două inele, unul fabricat din aur, pe care îl punea pe deget doar în cadrul unor ocazii speciale, iar celălalt confecționat din fier, pe care îl purta acasă.

Inele deosebite la prețuri avantajoase

Dacă te-ai decis să o iei în căsătorie pe iubita ta, poți vizita site-ul magazinului E-ring și vei găsi cele mai frumoase modele de inele de logodnă la prețuri accesibile.

Fiecare poveste de iubirea este unică, așadar pregătește-i un moment special și surprinde-o cu o amintire de neuitat. Ai la dispoziție posibilitatea de a alege o bijuterie personalizată dintre 6508 de variante. Casă de piatră!

 

0 Shares
You May Also Like