Importanta anvelopelor

0 Shares
0
0
0

Importanta anvelopelorAtat de pe forumurile auto care exista pe internet, cat si din discutiile pe care le-am avut cu alti prieteni care sunt soferi, am ajuns la concluzia ca majoritatea soferilor considera ca elementul principal al unei masini este reprezentat de motorul acesteia.

Poti spune ca aceasta concluzie e logica nu-i asa? Pai altfel cum ai putea sa mai circuli cu masina daca motorul nu e in stare de functiune nu? Perfect de acord cu aceasta idee, insa vreau sa aduc in discutie un alt element al masinii care din punctul meu de vedere e poate la fel de important ca si motorul, si anume anvelopele.

Fie ca e vorba de anvelope de vara de pe http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html, de iarna ori anvelope all season, acestea sunt unul din cele mai importante elemente atunci cand rulam cu un autovehicul. De ce zic acest lucru? Pentru ca anvelopele reprezinta singura legatura pe care autovehiculul o are cu carosabilul pe care ruleaza.

Si cum sezonul cald a venit, cu siguranta cei care au circulat mai putin pe timpul sezonului rece, acum o vor face mai mult. Daca de modul in care se prezinta motorul masinii depinde starea de functionare a autovehiculului, modul in care efectuezi manevrele atunci cand te afli la volanul unei masini depind intr-o mare masura de anvelopele cu care autovehiculul este echipat.
[adsenseyu1]

Dar nu numai tractiunea, franarea, virarea depind de starea anvelopelor, ci un intreg set de atribute a masinii depind de anvelopele cu care alegi sa ruleze masina pe care o conduci. Ca tot suntem la capitolul alegerea anvelopelor, daca esti in cautarea unor anvelope noi, indiferent ca sunt anvelope de vara, anvelope de iarna sau anvelope all season iti recomand cu cea mai mare incredere  www.anvelomag.ro. Din punctul meu de vedere acest site e de departe printre cele mai bune de pe piata anvelopelor auto!

Sa ne reintoarcem la seria de atribute a masinii care ziceam ca sunt influentate de starea anvelopelor folosite. Un aspect care din punctul meu de vedere arata cat de importante sunt anvelopele se refera la puterea masinii. Aceasta putere se transmite la nivelul rotii prin tractiune, deci chiar daca avem un motor puternic, daca nu avem si anvelope de inalta tehnologie si aderenta, aceasta putere a motorului va fi pierduta datorita deraparii.

[adsenseyu1]

Sarcina suportata de catre autoturism este un alt atribut care demonstreaza importanta anvelopelor. Chiar daca beneficiem de un motor puternic, care e capabil de a genera destula forta incat sa puna in miscare autovehiculul, desi sarcina suportata de acesta e depasita, exista riscul producerii unei explozii la anvelopele autovehiculului, explozie datorata depasirii greutatii maxime suportata de respectivele anvelope. Acesta este inca un aspect care confera o credibilitate si mai mare ideii prezentate la inceputul acestui articol, si anume ca anvelopele reprezinta un element foarte important in componenta unei masini.

Pe langa aceste doua exemple prin care am incercat sa demonstrez cat sunt de importante anvelopele, mai putem vorbi si despre siguranta, confort, viteza maxima de rulare, precum si de aspect. Toate aceste atribute demonstreaza intr-o masura sau alta cat de importante sunt anvelopele in angrenajul unui autovehicul! Tu ce parere ai?

0 Shares
You May Also Like