Detalii importante pentru alegerea perdelelor

Detalii importante pentru alegerea perdelelor

0 Shares
0
0
0

Mai intai de toate, trebuie sa amintim faptul ca draperiile si perdelele sunt accesorii pentru ferestre, care trebuiesc alese cu o foarte mare atentie, pentru ca acestea ies in evidenta tot timpul, tinand cont de locul in care sunt asezate.

Tocmai acesta este si motivul principal pentru care aceste accesorii trebuiesc studiate foarte bine si analizate atent, inainte de a fi cumparate, pentru ca ele trebuie sa se asorteze perfect cu fiecare element decorativ care se afla in interiorul incaperii.

Asadar, pentru ca perdelele sa fie alese cu inspiratie, trebuie sa se tina cont de culoarea in care sunt zugraviti peretii, mai trebuie iarasi sa se tina cont si de culoarea obiectelor de mobilier, dar si de culoarea altor accesorii din incapere, precum covorul de exemplu, sau tapetul daca este cazul.

Ei bine, pe langa cromatica perdelelor, trebuie neaparat tinut cont si de materialul din care sunt realizate perdelele. In functie de acest aspect se pot stabili care ar fi perdelele simple, si care sunt perdele de lux.

Tot calitatea materialului din care sunt acestea realizate, pe langa faptul ca ofera luxul accesoriilor, va fi factorul decisiv privind rezistenta in timp a acestora.

Un alt detaliu foarte important care trebuie luat in calcul neaparat, este reprezentat de sistemul de prindere al perdelelor. Se pare ca in ultimii ani, au fost la mare cautare galeriile, insa acestea trebuiesc alese cu atentie, pentru ca trebuie sa fie destul de rezistente astfel incat sa poata suporta atat greutatea draperiilor, cat si greutatea perdelelor.

Incaperea din locuinta unde se vor pune perdelel conteaza iarasi foarte mult, asa ca trebuie precizat faptul ca in living sau sufragerie se va opta pentru cele mai spectaculoase draperii si perdele.

In cazul in care discutam despre o camera inalta, atunci ar fi indicat sa se aleaga perdele si draperii lungi, cu texture pline si falduri bogate, pentru ca acestea vor oferi senzatia unei incaperi si mai mari.

In situatia in care sufrageria este decorate in stil minimalist, sau in culori neuter, atunci ai putea sa iti indrepti fara probleme atentia spre perdele in culori puternice, sau chiar in contrast, ori spre perdele decorate cu tot felul de modele extravagante.

In cazul in care doresti un nivel mai mare al luminozitatii in incapere, atunci ai putea sa iti indrepti atentia spre perdele din materiale subtiri, care sa fie transparente.

Daca ai de gand sa oferi incaperii un plus de intimitate, atunci trebuiesc alese draperii dintr-un material mai gros, cum ar fi inul de exemplu.

Exact aceleasi accesorii se potrivesc de minune si pentru amenajarea dormitorului, in timp ce pentru bucatarie, draperiile nu sunt neaparat necesare, asa ca poti sa alegi doar perdelele.

In aceasta incapere ar fi bine sa alegi perdele cat mai practice, care sa fie realizate din materiale rezistente, si care sa fie usor de intretinut.

Pentru camera copilului, ideal ar fi sa alegi perdelele si draperiile realizate din materiale natural, iar daca acestea contin si tot felul de imprimeruri cu personajele din desenele animate, atunci cu siguranta copilul va fi entuziasmat.

0 Shares
You May Also Like