De ce sa apelati la ajutorul unui tehnician nutritionist

0 Shares
0
0
0

Vrei sa renunti la cateva kilograme sau chiar sa mai pui ceva pe tine? Ori pur si simplu doresti sa renunti la obiceiurile nesanatoase in privinta alimentatiei? Cel mai bine este sa apelati la ajutorul unui tehnician nutritionist. Acesta detine cunostintele necesare pentru a va ajuta in orice problema legata de nutritie.

Nici o cura de slabire nu trebuie urmata “dupa ureche” sau dupa modelul ca prietena a urmat dieta X si sigur este buna si pentru mine. Nimic mai gresit. Pe langa pregatirea academica a nutritionistului care trebuie sa fie unul dintre criteriile dupa care sa alegeti sa mergeti la un specialist, experienta profesionala este cartea lui de vizita.

De aceea, indicat este ca, inainte de a ajunge la el, sa aflati cat mai multe informatii despre el, dar si persoanele pe care le-a ajutat. Daca printre prieteni aveti care au fost la un tehnician nutritionist, nu ezitati sa apelati la ajutorul unuia dintre ei.

Majoritatea persoanelor care apeleaza la un nutritionist au un scop sigur: ori sa slabeasca, sa se ingrase sau sa isi echilibreze organismul cu anumite vitamine si minerale care ii lipsesc. Prima vizita inseamna si intrebari din partea nutritionistului, asa ca nu trebuie sa va fie jena sa ii raspundeti.

Spuneti-i ce mancati – chiar daca nu consumati alimente sanatoase – ce obiceiuri alimentare aveti si, ce este mai important, ce va doriti. In functie de cee ace va doriti, tehnicianul nutritionist va va adresa si o serie de intrebari referitoare la modul de viata, de alimentatie si daca ati mai apelat vreodata la un specialist.

In cazul in care ati urmat o dieta luata de pe Internet, nu ii ascundeti acest lucru. Toate intrebarile sunt ca sa il ajute pe specialist sa va indrume corect sis a va faca o dieta personalizata.

Prima vizita va dura in jurul unei ore, iar daca aveti probleme cu greutatea, medicul va va explica pe larg care sunt principiile unei diete sanatoase si de ce este important sa aveti un regim echilibrat. Dieta personalizata se va stabili doar dupa efectuarea unor analize.

Ce analize trebuie facute

Inainte de stabilirea dietei personalizate, va trebui sa faceti un set de analize de sange, ale glandei tiroide si de urina, iar in functie de acestea veti primi dieta minune care sa va scape de kilogramele in plus sau care sa le puna pe voi. La ajutorul unui nutritionist pot apela persoanele supraponderale, obeze, persoanele care doresc sa scape de cateva kilograme in plus.

Chiar si persoanele care fac sport de performanta apeleaza in mod frecvent la ajutorul nutritionistului, deoarece acestea au nevoie de diete care sa le ajute in activitatea pe care o desfasoara. La fel se intampla si in cazul persoanelor care se simt mai mereu obosite si lipsite de energie: pot apela la un medic nutritionist fara probleme.

0 Shares
You May Also Like