De ce ar trebui sa-ti pastrezi bunurile intr-o cutie de siguranta?

0 Shares
0
0
0

De ce ar trebui sa-ti pastrezi bunurile intr-o cutie de siguranta?Casetele de siguranta sunt obiecte ce au caracteristici importante, oferite de numeroase institutii financiare (banci, uniuni de credit etc.) sau alte unitati comerciale. In fiecare an, milioane de americani inchiriaza casete de siguranta.

Cu toate acestea, multi consumatori nu inteleg pe deplin domeniul de aplicare al acestui serviciu. Acest articol va evidentia scopul depozitelor de siguranta si a elementelor care ar trebui si nu ar trebui sa fie stocate in ele. Pentru cutii plastic de cea mai buna calitate, intra pe SchoellerAllibert.com.

Pentru multi, un seif este o componenta critica a sistemului lor de inregistrare a familiei / gospodariei. Potrivit Extensiei Universitatii de Stat din Michigan, casetele de siguranta ofera optiuni de depozitare private, convenabile si cu costuri reduse pentru articolele care sunt dificil, costisitor sau imposibil de inlocuit.

Acestea sunt potential mai rezistente la furt si daune (adica foc sau apa) decat dulapuri de fisiere la domiciliu sau seifuri. De asemenea, unele companii de asigurari vor oferi primele de asigurare mai mici pentru obiectele valoroase stocate in cutii de depozit, in loc sa le pastreze acasa.

Elementele potrivite pentru un seif includ urmatoarele:

Inregistrari de familie
Certificat de casatorie
Certificatele de nastere si de deces
Divortul
Actele de adoptie
Actele de cetatenie
Serviciul / inregistrarile militare
Alte documente guvernamentale sau judiciare
Politici de asigurare originale
Acte, titluri sau ipoteci originale
Leasing sau alte contracte
Stocuri, obligatiuni sau certificate de depozit (CD-uri)
Brevete
Drepturi de autor
Titluri de automobile (daca este necesar in statul dvs.)
Bijuterii
medalii
Colectii rare
Video sau fotografii ale continutului casei dvs.
Copie a inventarului dvs. de gospodarie

Elementele care nu sunt recomandate pentru un depozit de siguranta sunt lucruri de care aveti nevoie in caz de urgenta, cum ar fi: documente originale de tip “imputernicire”, pasapoarte, directive medicale si instructiuni funerare sau de ingropare, pe care le-ati pregatit.

S-ar putea sa va ganditi sa-i dati avocatului originalele articolelor mentionate mai sus, apoi sa faceti copii care ar putea merge fie in cutia dvs. de siguranta, fie la un prieten sau ruda de incredere.

Accesibilitate si siguranta

Pentru a decide daca este sau nu un loc sigur pentru dvs., tineti cont de alte variabile de luat in considerare. Daca decideti sa utilizati un seif, este important sa stiti cine poate avea acces si in ce conditii. Cunoasteti urmatoarele:

Daca doriti ca un membru al familiei sa poata accesa cutia dvs. de siguranta – cum ar fi sotul / sotia sau copilul – atunci trebuie sa inchiriati impreuna caseta cu acea persoana. Fiind un chirias comun inseamna ca orice persoana indreptatita sa acceseze caseta trebuie sa semneze contractul de inchiriere al bancii. Cu toate acestea, este important sa retineti ca, in unele state, co-proprietarii pot avea dificultati in accesarea casetei daca celalalt co-proprietar moare.

Doar dand o cheie unei persoane nu ii da acesteia autoritatea de a accesa cutia dvs. de siguranta.

O procura nu are autoritatea de a va accesa cutia. Puteti numi un “deputat” sau “agent” care poate avea acces la cutia dvs.; Totusi, aceasta numire trebuie sa aiba loc in prezenta unui angajat bancar.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Boswellia?

Ce este Boswellia?

Boswellia, cunoscuta si sub denumirea de incensa indiana, este un extract din plante preluat din arborele Bosrataia serrata.…
Citeste