Curiozitati generale despre flori

0 Shares
0
0
0

Femeile iubesc foarte mult florile, asta ca acestea isi doresc sa afle cat mai multe curiozitati despre flori, iar in cele ce urmeaza vom dezbate acest aspect.

Un prim detaliu important legat la flori, este faptul ca in secolul al XVll-lea, in Olanda, bulbii lalelelor care erau importati din Turcia, valorau mai mult decat aurul. Deci, este lesne de inteles de ce si in clipa de fata Olanda este denumita ca si Tara Lalelelor.

Un alt lucru interesant este acela ca bambusul este o planta lemnoasa care creste extrem de repede. De fapt, planta care creste cel mai repede in intreaga lume este bambusul, care creste cam 3 centimetri intr-o singura ora.

Apoi, un alt lucru foarte interesant este acela ca o floare de orhidee este capabila sa cuprinda in capsula sa mai mult de doua milioane de seminte, iar in acelasi timp, cam 1000 de seminte cantaresc mai putin de 1mg. Acesta este si motivul pentru care orhideele sunt cele mai usoare plante din lume.

Un alt detaliu important de precizat este acela ca un trandafir alb asezat intr-un vas cu apa colorata, va prelua culoarea apei. Aceasta va fi absorbita de catre tulpina, care va transmite mai apoi culoarea catre petale.

Un alt detaliu pe care trebuie sa il cunoasca toata lumea este legat de floarea soarelui, care in ciuda faptului ca arata ca o floare mare, este de fapt o inflorescenta. O floare de floarea soarelui are in compozitie sute de flori mici care la maturitate se vor usca si vor cadea, lasand astfel locul pentru semintele de floarea soarelui.

Deasemenea este foarte important de precizat faptul ca anumite plante produc fel si fel de toxine care ucid alte flori din jur, iar o astfel de planta este fara doar si poate floarea soarelui.

Tot referitor la flori este foarte important de precizat faptul ca in Malta, crizantemele sunt asociate cu moartea sau cu inmormantarile. Indiferent de culoarea lor, in aceasta tara crizantemele sunt considerate a fi aducatoare de ghinion.

Un alt detaliu foarte important legat de flori pe care trebuie sa il cunoasca toata lumea, este acela ca anumite flori sunt comestibile, iar aici amintim floarea de salcam de exemplu, sau florile de bostan care pot sa fie mancate dupa ce au fost prajite.

Nu trebuie uitat nici faptul ca in cultura azteca orhideea era o planta medicinala, iar chinezii si aztecii o foloseau pentru a se vindeca de fel si fel de afectiuni.

Tot legat de orhidee, este foarte important de precizat faptul ca la nivel mondial exista mai bine de 25.000 de specii de orhidee.

Asadar, in mare parte acestea sunt cateva dintre generalitatile pe care ar cam trebui sa le cunoastem cu totii referitor la flori.

Acum ca am aflat atat de multe lucruri interesante, putem spune ca florile pot fi achizitionate fie la buchet, fie se poate opta pentru cosuri cu flori pentru zi de nastere sau pentru diferite aranjamente florale, in functie de preferintele fiecarei persoane.

Cel mai important insa este faptul ca se pot gasi flori la fiecare florarie din oras, sau se pot comanda chiar si online acum.

0 Shares
You May Also Like